Doorgaan naar hoofdcontent

Bladerdeeg borrelhapje





Bladerdeeg borrelhapje
Bladerdeeg borrelhapje


Het begint een gewoonte te worden om in het weekend een lekker hapje van bladerdeeg te maken. Lekker voor tussendoor of bij de borrel, dit is de 4e week denk ik dat ik er weer eentje heb verzonnen, 2 daarvan vind je hier. je kunt nog niet echt spreken van traditie maar wel van momenteel wekelijkse verwennerij :) Voor deze variatie heb ik cherrytomaatjes gehalveerd, een eitje losgeklopt met wat karnemelk en bladpeterselie en het geheel afgemaakt met een blaadje basilicum en een stukje mozzarella, wij vonden het wederom erg lekker!
Wat je nodig hebt voor 12 hapjes :


3 plakjes bladerdeeg
kleine muffinvorm
1 ei
2 eetlepels karnemelk
peper en zout
2 eetlepels bladpeterselie
1/2 bol mozzarella
12 basilicumblaadjes
6 cherrytomaatjes

wat je gaat doen :

Verwarm de oven voor op 180 graden, laat het bladerdeeg ontdooien en vet de muffinvorm in. Snijd dan de plakjes bladerdeeg allemaal in 4-en en verdeel deze over de muffinvormpjes. Laat de puntjes over de rand hangen. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het deeg. Halveer de cherrytomaatjes, laat de mozzarella even uitlekken op keukenpapier en snijd deze in kleine stukjes. Klop een eitje los met de karnemelk en hak 2 eetlepels bladpeterselie fijn en roer door het ei, voeg wat peper en zout naar smaak toe.Plaats in elk bakje een 1/2 tomaatje, verdeel het eimengsel over de vormpjes, doe hier een blaadje basilicum overheen en dek het geheel af met een stukje mozzarella. Draai hieroverheen nog wat zwarte peper en zet ze in het midden van de oven voor een minuut of 20 of totdat de hapjes een mooie kleur hebben.
Laat ze even afkoelen en dan....eet smakelijk! Het is echt aan te raden om ze even te laten staan, het cherrytomaatje wordt erg heet in de oven.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

150 ml karnemelk
3 eetlepels havermout
1 eetlepel chiazaad
1 banaan
snufje kaneel
3 eetlepels rozijnen
blender

Wat je gaat doen :

De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

Meer smoothierecepten vind je hier

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

wat je nodig hebt:


1 koolraap
200 ml melk
1 eetlepel maizena
nootmuskaat, zout en peper naar smaak

wat je gaat doen :

Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

Gnocchi met paddestoelen & artisjokken

Superlekker gerecht uit de Allerhande. Eenvoudig om te maken en simpel tot vegetarische variant om te toveren. Ik heb hem half vegetarisch en half niet vegetarisch gemaakt omdat ik dacht dat de spekreepjes echt een toevoeging zouden zijn en daar heb ik geen spijt van gehad. De schalen gingen allebei leeg.

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

500 gram gnocchi
200 gram spekreepjes ( ik deed 100 gram)
2 sjalotjes gesnippers
1 bolletjes knoflook
200 gram oesterzwammen
250 gram kastanjechampignons
25 gram bloem
2 blikken artisjokharten
200 ml kookroom
15 gram basilicum ( gescheurde blaadjes)
olijfolie om te bakken voor de vegetarische variant/ anders vet van de spekjes
ovenschaal

Wat je gaat doen:

Verwarm de oven voor op 1800 graden. Kook de gnocchi 2 minuten in water met zout en laat uitlekken in vergiet.
Bak de spekjes in een pan in ongeveer 6 minuten goudbruin, haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voor de vegetarische variant neem je een pan en verhit je hierin wat olie, v…

Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken.
Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker!
Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer!

Wat je nodig hebt voor 4 personen :

3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken
bloem om te bestuiven
4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout
plantaardige olie
200 gram stevige mozzarella in blokjes
5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
enkele blaadjes basilicum

saus :


2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 kleine ui, fijngehakt
500 gram pomodori uit blik
enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd
snuf zout

Wat je gaat doen :

Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem gl…

Broccoli ovenschotel met kaassaus

Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

Wat je nodig hebt voor 2 personen :

500 gram broccoli
200 gram gehakt
gehaktkruiden + foelie
125 gram champignons
2 eetlepels creme fraiche
6 aardappelen
geraspte kaas

Voor de kaassaus :

10 gram boter
10 gram bloem
nootmuskaat
1/4 stukje bouillonblokje
110 ml melk
40 gram geraspte kaas

Wat je gaat doen :

Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt…