Doorgaan naar hoofdcontent

Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen




Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen
Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen

Overnight oats, maar dan anders. In de vorm van een pannekoekje, de smaak is al goed maar aan de samenstelling kan nog wat gesleuteld worden, ze draaien niet zo lekker om. Gisteravond bedacht ik me dat ik dit wel eens wilde proberen, dus de gojibessen en havermout en chiazaad in een kommetje gedaan met sojamelk en afgedekt in de koelkast gezet. Vanmorgen nog een beetje melk en kaneel toegevoegd en een geprakte banaan en aan het bakken geslagen. Ik heb het in een heel klein pannetje gebakken, met een juslepel heb ik het tot een geheel geduwd en misschien is dat niet zo handig, dat maakt het draaien ook niet handiger. Dus een grotere pan dan de pannekoek die je wilt maken is alvast een goed punt. Mocht je ondanks dat ik hier nu schrijf dat het nog wel wat verbetering kan gebruiken, het willen proberen....hier het recept.Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 pannekoekjes :

  • 80 ml sojamelk (+ misschien een scheutje extra voor de volgende dag)

  • 2 eetlepels gojibessen

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 2 eetlepels havermout

  • 1 banaan

  • 1 theelepel kaneel

    Wat je gaat doen :

    De avond van te voren de gojibessen, havermout en chiazaad in een kommetje doen, overgieten met de melk en even doorroeren. Dan afdekken met folie en in de koelkast zetten. De volgende ochtend een banaan prakken, je havermoutmengsel hierdoorheen roeren en eventueel nog een beetje melk toevoegen, de kaneel erdoor roeren en klaar om te bakken. Verhit in een koekepan een beetje boter of olie en schep met een juslepel je pannekoekje in de pan. Omdat het een best dik beslag is kun je met de juslepel het formaat er een beetje indrukken. Dan hetzelfde als een pannekoek een paar minuten op een middelmatig vuur laten bakken, met een spatel omkeren en de andere kant ook even bakken. Dit is een lastig werkje omdat hij niet echt stevig wordt, daar ga ik nog over nadenken om dat te verbeteren. Serveer meteen uit de pan en eet smakelijk!

    Voor meer havermoutontbijtjes kijk je hier


  • Reacties

    1. Ik ben zeer fan van overnightoats (echt elke morgen!). Wat ik gelezen heb over mensen die voor pannenkoeken of een banaan&havermout gebruiken of banaan&ei is dat ze de pannenkoekjes echt op laag vuur laten staan voor een tijdje. Dus niet snel willen omdraaien maar rond de 5 minuten laten bakken. Dan zou keren een stuk beter gaan.

      Maar wel een leuk idee als ik teveel oats heb gemaakt.

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Bedankt voor je tip, ik ga het een volgende keer proberen, samen met een grotere pan! groetjes Yvonne

        Verwijderen
    2. Ook een theelepel lijnzaad en een theelepel maanzaad doen het erg goed

      BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Groenteburger

    Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder!
    Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;)
    Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groenteburger die we normaal …

    Kruidnotentaart /Pepernotentaart

    Het recept hieronder is met pepernoten, maar met kruidnoten was hij ook erg lekker! Al is het nog lang geen sinterklaastijd...ik had zin om eens iets te proberen, iets anders en pepernoten waren al te koop ;)dus het werd een pepernotentaart!


    Wat je nodig hebt:
    500 gram pepernoten
    ongeveer 150 gram boter
    1 bakje mascarpone
    2 bekertjes slagroom
    springvorm
    cacaopoeder
    poedersuiker
    2 zakjes vanillesuiker

    En wat je gaat doen :
    Hier wordt het alweer een beetje lastig met exacte hoeveelheden...
    Als eerste in de keukenmachine de pepernoten fijn malen.
    In een pannetje de boter smelten (ik denk ongeveer 150 gram)
    Van de fijngemalen pepernoten het grootste deel voor de bodem gebruiken, deze mengen met de boter en op de bodem van de springvorm aandrukken en even in de koelkast zetten.
    Dan de slagroom met de vanillesuiker stijfkloppen. In een andere kom de mascarpone met een paar flinke eetlepels pepernotenmeel mixen ( blijven proeven...) en daarna de slagroom hierdoor spatelen. hoeveelheden van p…