Doorgaan naar hoofdcontent

Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen




Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen
Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen

Overnight oats, maar dan anders. In de vorm van een pannekoekje, de smaak is al goed maar aan de samenstelling kan nog wat gesleuteld worden, ze draaien niet zo lekker om. Gisteravond bedacht ik me dat ik dit wel eens wilde proberen, dus de gojibessen en havermout en chiazaad in een kommetje gedaan met sojamelk en afgedekt in de koelkast gezet. Vanmorgen nog een beetje melk en kaneel toegevoegd en een geprakte banaan en aan het bakken geslagen. Ik heb het in een heel klein pannetje gebakken, met een juslepel heb ik het tot een geheel geduwd en misschien is dat niet zo handig, dat maakt het draaien ook niet handiger. Dus een grotere pan dan de pannekoek die je wilt maken is alvast een goed punt. Mocht je ondanks dat ik hier nu schrijf dat het nog wel wat verbetering kan gebruiken, het willen proberen....hier het recept.Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 pannekoekjes :

  • 80 ml sojamelk (+ misschien een scheutje extra voor de volgende dag)

  • 2 eetlepels gojibessen

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 2 eetlepels havermout

  • 1 banaan

  • 1 theelepel kaneel

    Wat je gaat doen :

    De avond van te voren de gojibessen, havermout en chiazaad in een kommetje doen, overgieten met de melk en even doorroeren. Dan afdekken met folie en in de koelkast zetten. De volgende ochtend een banaan prakken, je havermoutmengsel hierdoorheen roeren en eventueel nog een beetje melk toevoegen, de kaneel erdoor roeren en klaar om te bakken. Verhit in een koekepan een beetje boter of olie en schep met een juslepel je pannekoekje in de pan. Omdat het een best dik beslag is kun je met de juslepel het formaat er een beetje indrukken. Dan hetzelfde als een pannekoek een paar minuten op een middelmatig vuur laten bakken, met een spatel omkeren en de andere kant ook even bakken. Dit is een lastig werkje omdat hij niet echt stevig wordt, daar ga ik nog over nadenken om dat te verbeteren. Serveer meteen uit de pan en eet smakelijk!

    Voor meer havermoutontbijtjes kijk je hier


  • Reacties

    1. Ik ben zeer fan van overnightoats (echt elke morgen!). Wat ik gelezen heb over mensen die voor pannenkoeken of een banaan&havermout gebruiken of banaan&ei is dat ze de pannenkoekjes echt op laag vuur laten staan voor een tijdje. Dus niet snel willen omdraaien maar rond de 5 minuten laten bakken. Dan zou keren een stuk beter gaan.

      Maar wel een leuk idee als ik teveel oats heb gemaakt.

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Bedankt voor je tip, ik ga het een volgende keer proberen, samen met een grotere pan! groetjes Yvonne

        Verwijderen
    2. Ook een theelepel lijnzaad en een theelepel maanzaad doen het erg goed

      BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Smoothie van appel & kiwi

    Fruit vind ik echt heerlijk...alleen als het in de schaal ligt, pak ik het toch niet zo snel. Ontbijten vind ik echt verschrikkelijk maar ik realiseer me wel dat het de belangrijkste maaltijd van de dag is. Vanmiddag heb ik de keukenmachine maar weer op het aanrecht gezet en vers sap gemaakt van 10 sinaasappels, 2 citroenen en 4 grapefruits, gezond en lekker :) De opbrengst was meer dan een liter.Zonde om niet meteen iets mee te maken, een smoothie van kiwi en appel leek me wel lekker, lijkt me ook wel iets als ontbijt. Toen heb de kookwekker gezet en gekeken hoe lang het duurt voordat deze smoothie verder klaar is.
    Nog geen 10 minuten, zo klaar dus, vanaf morgen ga ik weer ontbijten, het sap is luchtdicht afgesloten dus dat blijft nog wel even goed en of je het nou als ontbijt wilt maken of gezond tussendoortje, hij is heerlijk!

    Dit heb je nodig voor 1 smoothie :


    1 appel
    2 gele kiwi's
    100 ml vruchtesap
    3 eetlepels yoghurt
    blender

    Wat je gaat doen :

    Schil de appel en de kiwi's e…

    Omelet met tomaat, ui en mozzarella

    Een lekkere lunch die goed vult.
    Ik wilde een soort van roerei gaan maken met kleine tomaatjes, het werd toch een soort van omelet omdat ik ook nog mozzarella in de koelkast vond.

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    10 gehalveerde kleine tomaatjes1 ui in stukjes gesneden4 geklutste eierenflinke snuf kerriepoeder1 eetlepel italiaanse kruiden1 bol mozzarella in plakken gesnedenpeper, zout en olijfolie
    Wat je gaat doen:
    Verhit in een koekepan een scheutje olijfolie en voeg de tomaat en de uit toe. Bak dit even aan en voeg ondertussen de kerrie en italiaanse kruiden aan je geklutste eieren toe en kluts alles nog even goed door elkaar.  Giet je eiermengsel over de tomaten en uien heen en draai het vuur laag, laat het ei stollen en verdeel dan de mozzarella eroverheen. Als je ei helemaal gestolt is draai je hem heel even om in de pan. Ik doe dit altijd met behulp van een bord, die zet ik op de kop op de pan en draai dan de pan om, dan heb je het op het bord liggen en dan laat je het zo weer…

    Vegetarische jachtschotel

    Ahum... Yvonne, je bent niet de enige die geen zin heeft om te leren :P Dank je dat je me een goed excuus geeft om even te "spijbelen"!
    Ik had vorige week (je weet wel, die ene dag dat het zo warm was) in eens zo'n zin in jachtschotel! Dat maakte mn moeder 's winters altijd, met sucadelapjes. Maar ja, ik dacht daar is Arjan vast niet blij mee, dus heb ik even een vega-variant verzonnen en het was echt heerlijk!
    Dus bij deze het recept:

    Saus:
    - 1 sjalotje of klein uitje
    - 1 teentje knoflook
    - scheutje bakboter
    - scheutje olijfolie
    - laurierblaadje
    - 2 dl kruidenboullion (maak 5 dl)
    - scheutje rode wijn
    - 1 eetlepel bloem
    - gemalen peper

    Vulling:
    - 3 dl kruidenboullion
    - 1 theelepeltje gedroogde tijm
    - 250 gr champignons
    - 200 tot 250 gr gemengde paddestoelen
    - 2 grote winterwortels
    - 1 grote zure appel
    (leef je uit! Doperwtjes, knolselderij, boontjes, kan allemaal!)

    Toplaag:
    - voor 2 personen aardappelpuree (bijv uit een zakje)
    - panneermeel

    Voor erbij:
    - 2 tot 3 grote appels
    - 1 eetlepel suik…