Doorgaan naar hoofdcontent

Limoen spaghetti met parmezaanse kaas




Limoen spaghetti met parmezaanse kaas
Limoen spaghetti met parmezaanse kaas

24kitchen staat bij ons vaak aan en we hebben al heel wat lekkers voorbij zien komen, Angelique Schmeinck heeft ons geïnspireerd om deze limoenspaghetti te gaan maken. We hebben er heerlijk van gegeten gecombineerd met deze courgette salade met munt en balsamico.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :


  • 2 eidooiers

  • 200 ml slagroom

  • 1 limoen ( geheel geraspt en sap van 1/2)

  • 100 g Parmezaanse kaas

  • 250 g spaghetti

  • 1 prei

  • 200 g aspergetips

  • 2 eetlepels bouillon ( wij hadden aspergebouillon over)

  • 1 el roomboter

    Wat je gaat doen :

    Groenten :
    Verwijder het stugge buitenblad van de prei en snijd de donkergroene top er af. Halveer de prei over de lengte tot een centimeter onder de voet zodat de bladeren vast blijven zitten (dit is makkelijk voor het wassen). Spoel het blad goed schoon onder koud water. Verdeel de prei in stukken van circa 7 centimeter lang en snijd ze in ragfijne repen (julienne). Breek de aspergetips op hun natuurlijke breekpunt. Zet dan een pan met water op het vuur en voeg wat zout toe.
    Blancheer de aspergetips in 2 minuten beetgaar. Laat ze direct schrikken in ijskoud water en dep ze droog met keukenpapier. Blancheer dan de prei 5 tot 7 seconde en haal met schuimspaan uit het water en laat ook schrikken in ijskoud water.

    Saus voor limoen spaghetti :
    Roer de eidooiers, slagroom, rasp en sap van de limoen en Parmezaanse kaas door elkaar.

    Spaghetti:
    Kook de spaghetti ‘al dente’ volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af, spoel af met warm water en laat uitlekken. Schep de spaghetti terug in de pan en voeg het eidooier-limoenmengsel toe. Verwarm de spaghetti op middelhoog vuur. De saus zal langzaam gaan binden en om de pasta heen gaan zitten. (Wel bij blijven en af en toe voorzichtig omscheppen)! Roer als laatste de prei erdoor.

    Groente
    Verwarm de bouillon met de boter tot aan het kookpunt. Voeg de prei en aspergetips toe en maak in circa 2 minuten warm. Voeg naar smaak peper toe.

    Maak een krul van de pasta op het bord, verdeel de asperges eroverheen, rasp er nog wat kaas overheen en serveer.
    Eet smakelijk!


  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar.

    wat je nodig hebt:


    1 koolraap
    200 ml melk
    1 eetlepel maizena
    nootmuskaat, zout en peper naar smaak

    wat je gaat doen :

    Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en zout en nootmuskaat aan t…

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam!
    Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig!
    Wat je nodig hebt voor 1 smoothie :

    150 ml karnemelk
    3 eetlepels havermout
    1 eetlepel chiazaad
    1 banaan
    snufje kaneel
    3 eetlepels rozijnen
    blender

    Wat je gaat doen :

    De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk!

    Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen.

    Meer smoothierecepten vind je hier

    Broccoli ovenschotel met kaassaus

    Een simpele en snelle ovenschotel, speciaal gemaakt voor mijn mannen, ze vonden het heerlijk!
    Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
    De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!

    Wat je nodig hebt voor 2 personen :

    500 gram broccoli
    200 gram gehakt
    gehaktkruiden + foelie
    125 gram champignons
    2 eetlepels creme fraiche
    6 aardappelen
    geraspte kaas

    Voor de kaassaus :

    10 gram boter
    10 gram bloem
    nootmuskaat
    1/4 stukje bouillonblokje
    110 ml melk
    40 gram geraspte kaas

    Wat je gaat doen :

    Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rul de gehakt…

    Gepaneerde oesterzwammen

    Lekker als tussendoortje of luie zondag lunch maar ook prima vervanger voor het vlees bij de maaltijd.
    Simpel te maken en naar eigen smaak te kruiden.
    Wij hebben het vandaag met zijn 3-en gegeten als soort van late lunch, trek in iets warms en lekkers.

    Wat je nodig hebt:


    300 gram oesterzwammen
    2 eieren
    gekruide paneermeel ( je kunt natuurlijk ook zelf paneermeel kruiden)
    olijfolie om in te bakken
    keukenpapier

    Wat je gaat doen :

    Pak twee bordjes en kluts in het ene bordje de eieren los en strooi in het andere bordje de paneermeel. De harde onderkanten van de oesterzwammen afsnijden en eerst door het ei halen, dan door de paneermeel en even wegleggen op een bord. Om de onderkanten van de oesterzwammen goed met ei te kunnen besmeren kun je een kwastje gebruiken.
    Als je alle zwammen door het ei en het paneermeel hebt gehaald zet je een koekepan op het vuur. Verhit hierin een laagje olijfolie en bak de oesterzwammen op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. ( ongeveer een m…

    Ovenschotel spruitjes met krieltjes, pecannoten en ricotta

    Het idee van dit recept komt uit de Allerhande, het is alleen iets aangepast naar persoonlijke smaken.

    Wat je nodig hebt voor 3 personen :

    400 gram kleine spruitjes (schoongemaakt en gehalveerd)400 gram krieltjes (gehalveerd)100 gram gezouten pecannoten6 eetlepels olijfolie + extra om eten te besprenkelen2 eetlepels tijm1 eetlepel kerriepoeder250 gram ricottagebakken uitjes om bord te bestrooienbakplaat + bakpapier+grote komWat je gaat doen :
    Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) Neem een grote kom en vermeng hierin de spruitjes en de krieltjes. Hak de pecannoten grof en voeg aan de kom toe. Roer de tijm en kerriepoeder samen met de olijfolie door de spruitjes, krieltjes en noten heen.  Verdeel dit over een bakplaat en "versier" de bakplaat met de ricotta.  Plaats dit in het midden van de oven en bak het in 25 tot 35 minuten gaar.  Verdeel het dan over de borden, sprenkel hier nog wat olijfolie overheen en wat gebakken uitjes en dan ....eet smakelijk!
    Lijkt me ook erg lekk…