Doorgaan naar hoofdcontent

Foe Yong Hai

Ik zie net dat Anna ook volger is geworden, leuk! Hoop dat je heel veel lekkere recepten gaat plaatsen :)

Omdat het zo lang geleden is dat ik iets heb geplaatst hier dan meteen nog maar 1tje, ik had een beetje een kookprobeerdag vandaag.

Wat je nodig hebt: (voor drie personen gemaakt maar was ook wel voor 4 denk ik...)

8 eieren
1 winterwortel
1 prei
2 bakjes oesterzwammen
maar wat ook nog zou kunnen is taugé,kool etc..
voorverwarmde oven van 190 graden

Voor de saus:
3 grote blikjes tomatenpuree
water
ketjap
knoflookpoeder
ketoembar
djinten
poedersuiker
gember (gehakt uit een potje)

Als eerste water opzetten om de wortel in te blancheren. Dan de wortel in stukjes snijden, ik had het in plakjes gedaan en die dan weer in 8en gesneden maar ik denk dat het ook in plakjes kan met de kaasschaaf. dan even drie minuten koken en afgieten met koud water. (als je plakjes doet met de kaasschaaf dan even minder lang koken...;))
Snij de prei in dunne ringetjes en de oesterzwammen in kleine stukjes.
Verhit in de wok een beetje olie met knoflookpoeder, djinten,ketoembar en een beetje gember. Bak hierin de groenten aan.
Kluts ondertussen 6 eieren los en dan nog twee apart. Voeg de 6 eieren toe aan de wok en blijf roeren.
Vet ondertussen een ovenschaal in en als de groente lekker zijn aangebakken en het grootste gedeelte van het ei gestold is doe je alles in de schaal. Dan de laatste 2 geklutste eieren eroverheen gieten en een minuutje of 10 in de oven totdat het ei gestold is.


Voor de saus :
Doe alle tomatenpuree in een pannetje en voeg een flinke scheut water toe.
Dan van alle bovenstaande ingredienten voor de saus iets toevoegen en roeren maar...even proeven voor de smaak en dan ook naar smaak nog toevoegen.
al roerende verwarmen, het viel mij op dat de saus als hij op smaak is en nog langer op het gas blijft staan toch weer een beetje extra ketjap nodig heeft...
Precieze hoeveelheden vind ik moeilijk om aan te geven, gewoon op gevoel en blijven proeven.

Lekker met rijst (gekookt in bouillonblokje)

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Taartbodem met vruchten.

Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...