Doorgaan naar hoofdcontent

Kruidnoten macarons met witte chocoladepasta en/of marshmallowfluff




Mogen mijn koekjes wel macarons heten? Ik heb namelijk het amandelmeel vervangen door kruidnoten, het is tenslotte Sinterklaastijd en ik had zin om te experimenteren ;)

Het was mijn 1e ervaring met een spuitzak, die heb ik van de week gekocht, ben er nu al van overtuigd dat ik die beter met meerdere tegelijk had kunnen kopen, om meteen na gebruik weg te gooien.....

Wat heb je nodig voor ongeveer 14 kruidnoten macarons :
( de ervaren spuitzakgebruiker haalt er vast meer uit)

  • 75 gram kruidnoten
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 25 gram witte basterdsuiker

    voor de vulling:
  • witte chocoladepasta en/of
  • marshmallowfluff


    Wat je gaat doen:

    Voorbereidend kun je alvast 2 bakplaten met keukenpapier klaarzetten, dan kun je straks in 1 keer door gaan.
    Dan in de keukenmachine de kruidnoten heel fijn malen, dit vermengen met de poedersuiker en nog even laten malen in de keukenmachine.
    Neem een (vetvrije)* kom en klop de eiwitten hierin stijf, dan beetje bij beetje de suiker eraan toevoegen en blijven kloppen tot de eiwitten een mooi, stevig, egaal mengsel zijn geworden.
    Spatel dan,beetje bij beetje je kruidnoten/suiker mengsel erdoorheen en vermeng alles goed.
    Schep dit mengsel over in de spuitzak met een glad mondstuk erop en spuit nu cirkeltjes op het bakpapier, de tip die ik had gelezen is dat het makkelijk is vanaf buiten naar binnen te werken, maar ik vond andersom handiger.maak de cirkeltjes allemaal van gelijke grootte en hou ongeveer 2-3 cm tussenruimte.(je kunt ook eerst de grootte aftekenen met een potlood en een glas of deegsteker)
    Het beslag even 45 minuten laten drogen.
    Dan de oven voorverwarmen op 100 graden (hetelucht) en de macarons ongeveer een minuut of 20 laten bakken, temperatuur in de gaten houden ivm verkleuren, dan temperatuur naar beneden bijstellen.
    Laat de macarons daarna op een rooster afkoelen. Als ze voldoende zijn afgekoeld,op de platte kant een theelepel witte chocopasta of marshmallowfluff uitsmeren en een andere erop plaatsen.
    Dan wordt het tijd om te proeven....eet smakelijk!

    Bij mij zijn ze niet echt hoog geworden, ben dus te voorzichtig met de hoeveelheid beslag per koekje geweest, maar de binnenkant was nog zacht van binnen, niet slecht voor een 1e keer :)


    (*even met citroensap door de kom)
  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

    Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...