Doorgaan naar hoofdcontent

Aardbei mascarpone muffins




Aardbei mascarpone muffins
Aardbei mascarpone muffins


Muffins met aardbeien en mascarpone, makkelijk te maken en heerlijk om te eten!
Het oorspronkelijke recept komt uit Muffins van Marc Grossman maar dat heb ik een beetje aangepast. Origineel gebruik je ricotta en melk, en die heb ik vervangen door mascarpone en karnemelk. Ik vind muffins echt heerlijk om te eten en het kan eigenlijk niet verkeerd gaan, de droge ingrediƫnten door elkaar roeren,de natte ingrediƫnten door elkaar roeren en dan samenvoegen en nog even roeren, dat is eigenlijk waar het meestal op neer komt.
Wat je nodig hebt voor 12 muffins:
droge ingrediƫnten :


  • 200 gram bloem

  • 2 theelepels bakpoeder

  • 75 gram suiker (ik gebruik altijd poedersuiker)

  • 1/2 theelepel zout

    Vloeibare ingrediƫnten:

  • 150 gram mascarpone

  • 42,5 ml zonnebloemolie

  • 42,5 gram karnemelk

  • 1 ei, gesplitst

  • 150 gram aardbeien

  • muffinblik + papieren vormpjes

    Wat je gaat doen :

    Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vermeng de droge ingrediƫnten met elkaar in een kom. Roer de mascarpone, de olie, de karnemelk en het eigeel door elkaar. Snijd de aardbei in stukjes. Klop het eiwit stijf.
    Meng dan alle ingrediƫnten door elkaar zonder al te veel te roeren.
    Verdeel je deegmengsel over de muffinvormpjes en plaats ze dan 15 tot 20 minuten in de oven. Contoleer eventueel met een sateprikker of ze gaar zijn, prik hiermee in het midden van de muffin, komt de prikker er weer droog uit dan zijn ze gaar.
    Even laten afkoelen, dan zijn ze het lekkerste!
    Eet smakelijk!




  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden. De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps). Voor 3 a 4 potten heb je nodig: - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info) - 500 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 appel, geraspt - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt - 2 eetlepels gembersiroop - 2 volle theelepels kaneelpoeder - scheutje limoensap Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken. Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten. Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken. Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker! Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer! Wat je nodig hebt voor 4 personen : 3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken bloem om te bestuiven 4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout plantaardige olie 200 gram stevige mozzarella in blokjes 5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas enkele blaadjes basilicum saus : 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 500 gram pomodori uit blik enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd snuf...

    Vlierbessen-frambozenjam

    Ja, keukenprinsesjes, nu is het de tijd om ze te plukken! De vlierbessen, die rauw overigens giftig zijn, hangen nu rijp aan de struiken en in veel parken en bossages kun je ze gewoon plukken. Deze bessen zijn maar een week of 2 per jaar te plukken. Dus pak een tas en een schaartje, tijd voor urban-farming! Het schoonmaken van de besjes vergt wel wat geduld... Je kunt de besjes met een vork eenvoudig van het takje ritsen, maar je kunt alleen de zwarte besjes gebruiken. De (donker)rode en groene besjes en de verdroogde besjes moet je er met de hand uitvissen (net als de slakjes, die zich nog wel eens tussen de besjes willen verstoppen!). Het recept voor 4 potten jam: - 500 gram zwarte vlierbessen (uitgezocht en gewassen) - 150 gram frambozen - 1 appel, geraspt - 650 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker Doe de ingredienten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken (na 2 minuten is het gif uit de bes...