Doorgaan naar hoofdcontent

Foodswap Valentijn deel 1: wat ik verstuurde

Foodswap Valentijn



Een aantal keren had ik al over de foodswap gelezen, en het leek me heel erg leuk om een keer aan mee te doen. De foodswap wordt georganiseerd door EsmƩe van Es-factory.nl.

De 7 opdrachten voor de Valentijn Foodswap:



  • Maak/ doe iets met chocolade.
  • Maak een mix voor een ontbijtproduct.
  • Maak iets dat op het ontbijtproduct gebruikt kan worden
  • Doe iets voor een drankje in het pakket.
  • Maak/ bak/ koop iets dat bij het ontbijt gebruikt of gegeten kan worden in de vorm van een hart.
  • Maak iets dat je zelf ook bij je liefdes ontbijt zou willen eten.
  • Koop of maak een leuk cadeautje. Gewoon omdat liefde voor iedereen is.

    Vol enthousiasme heb ik me opgegeven en ben aan de slag gegaan.Er zijn heel wat baksels gemaakt in mijn keuken en vond het enorm moeilijk om te kiezen, ben heel veel met chocolade in de weer geweest en om een of andere reden vond ik mijn baksels met chocolade het allemaal net niet(terwijl ik ze normaal gewoon lekker vind....eerstekeersstress??)

    Een impressie van mijn verstuurde pakket :



    Voor de doe iets met chocolade heb ik aardbeien gedoopt in roze chocolade en hartjes bonbons gemaakt. Niet van alles heb ik foto's gemaakt daar had ik geen tijd voor :)hoe ik de hartjesbonbons hebt gemaakt zie jehier.De mix voor een ontbijtproduct, daar heb ik voor scones gekozen, ik heb er 2 dingen bij gemaakt om erop/erbij te eten, een frambozensaus en een vanillemascarponecreme.
    Het drankje : ik heb gekozen voor de valentijnssmoothie omdat deze alcohol bevat heb ik er nog 2 potjes thee bij gedaan in de smaken Lemon Sencha en Straatje van Vermeer, deze heerlijke thee verkopen ze bij het Keukencentrum Texel. Wat ik zelf het liefste bij mijn liefdesontbijt zou willen eten....lastige keuze,ik heb er maar 2 dingen van gemaakt, de blauwe-bessenmuffins en aardbeien mascarponemuffins, opdracht 5 en 6 in 1 keer. En dan het kadootje, dat vond ik ook lastig, je stuurt het toch naar een onbekende...daarom heb ik geprobeerd om een leuke ontbijttafel bij elkaar te verzamelen in de vorm van placemats, de glazen met een hartje, geurende rozenblaadjes, tafelconfetti en een gezellig kaarsje.

    en o, wat heb ik dit spannend gevonden, omdat ik een vrij drukke week verder had met andere dingen had ik alvast een vrije dag genomen op vrijdag, om 7 uur was ik alweer in de keuken bezig en toen mijn pakket eindelijk helemaal verpakt was en bij de post was afgeleverd kwam ik erachter dat de deegsteker in de vorm van een hart voor het uitsteken van de scones nog op de tafel lag...
    In eerste instantie dacht ik, laat maar die dingen gebeuren maar het bleef me volgen....uiteindelijk weer terug naar de post om mijn pakket weer op te halen, bleek dat die al met de boot naar het vaste land was gebracht...de deegstekers heb ik toen nog maar per post nagestuurd.

    En dan wordt het zaterdag, de meest spannende dag sinds tijden....hoe vindt mijn swaptoffer mijn pakket en wanneer zou mijn pakket komen? Al vrij snel kwam er een foto op twitter voorbij van mijn pakket en niet snel daarna een bedankje van Brenda, ze is heel erg blij met mijn pakket, er valt een last van mijn schouders!Hier kun je de blog van Brenda lezen : Foodswap Nu mijn pakket nog ontvangen...normaal gesproken worden pakketjes bij ons vroeg in de middag gebracht maar ik was verdacht veel in de keuken te vinden vanaf ongeveer negen uur, op de uitkijk, zo erg dat ik aan de overkant van de straat via een raam van een huis in de gaten kon houden of de bus er al aan kwam...ondertussen de hele tijd twitter in de gaten houden en ook nog maar smoothies gemaakt.
    Net voor half 2 werd ik lichtelijk niet goed van mezelf en besloot ik de pakketdienst te gaan bellen of mijn pakket eigenlijk wel op Texel was aangekomen, ik stond met telefoonboek in mijn hand en alsof het zo bedoeld was werd mijn pakket afgeleverd.
    Zo blij als een kind was ik! En mijn pakket is echt superleuk!
    Foodswap Valentijn




    Van dit pakket ga ik nu genieten en dan vertel ik er meer over!

  • Reacties

    1. Hoi Yvonne, Bedankt voor het mooie #Foodswap pakket! Ik ben er super blij mee, er zitten heerlijke dingen in en het ziet er ook nog eens heel erg mooi uit!
      Gistermiddag hebben we alvast voorgeproefd. Vanmorgen scones gebakken en aan de mooi gedekte tafel genoten van de muffins, scones, bonbons, smoothie en de thee. De thee komt zeker op, ben gek op groene thee.
      Groetjes, Brenda

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Hoi Brenda,
        Ik ben zo blij om dat te horen! Leuk! nu doe ik een volgende keer zeker weer mee :)
        fijne dag! groet Yvonne

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Vlierbessenjam met kaneel en gember

    Wat een eer om het 200ste recept te mogen plaatsen :-D Nu maar hopen dat jullie hem lekker genoeg vinden. De vlierbesjes waren nog niet op, dus ben ik nog even de keuken in gedoken voor een tweede jammetje! Het resultaat is een lekkere, herfstachtige jam (en een paarsgestippelde vloer, omdat ik in een besje ben gaan staan, oeps). Voor 3 a 4 potten heb je nodig: - 500 gram vlierbessen, uitgezocht en gewassen (zie vorige recept voor meer info) - 500 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker - 1 appel, geraspt - 3 bolletjes stemgember, fijngehakt - 2 eetlepels gembersiroop - 2 volle theelepels kaneelpoeder - scheutje limoensap Doe alle ingrediƫnten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken. Drie grote, of vier kleinere, schone, droge potten warm maken, vullen met de hete jam en op z'n kop neerzetten. Donker bewaard zo'n 6 - 12 maanden houdbaar. Hoeft na openen de koelkast pas in.

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas

    Zucchini alla parmigiana / ovenschotel van courgette en kaas We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken. Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker! Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer! Wat je nodig hebt voor 4 personen : 3 grote courgettes, overlangs gesneden in 5mm dikke plakken bloem om te bestuiven 4 eieren, losgeklopt met wat peper en zout plantaardige olie 200 gram stevige mozzarella in blokjes 5 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas enkele blaadjes basilicum saus : 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 kleine ui, fijngehakt 500 gram pomodori uit blik enkele basilicumblaadjes, grof gescheurd snuf...

    Vlierbessen-frambozenjam

    Ja, keukenprinsesjes, nu is het de tijd om ze te plukken! De vlierbessen, die rauw overigens giftig zijn, hangen nu rijp aan de struiken en in veel parken en bossages kun je ze gewoon plukken. Deze bessen zijn maar een week of 2 per jaar te plukken. Dus pak een tas en een schaartje, tijd voor urban-farming! Het schoonmaken van de besjes vergt wel wat geduld... Je kunt de besjes met een vork eenvoudig van het takje ritsen, maar je kunt alleen de zwarte besjes gebruiken. De (donker)rode en groene besjes en de verdroogde besjes moet je er met de hand uitvissen (net als de slakjes, die zich nog wel eens tussen de besjes willen verstoppen!). Het recept voor 4 potten jam: - 500 gram zwarte vlierbessen (uitgezocht en gewassen) - 150 gram frambozen - 1 appel, geraspt - 650 gram geleisuiker - 1 zakje vanillesuiker Doe de ingredienten in een pan en breng al roerend aan de kook. Laat het geheel vervolgens op laag vuur nog 15-20 minuten doorkoken (na 2 minuten is het gif uit de bes...