Doorgaan naar hoofdcontent

Quinoa met gerookte kip



Quinoa met gerookte kip
Quinoa met gerookte kip

Sinds ik de broccoli ovenschotel met kaassaus een keer heb gemaakt willen mijn mannen dit ernstig vaak eten, het is ook lekker maar ik hoef het niet elke week ;) vandaar dat ik dan voor mezelf iets anders maak, gisteren was dat weer eens quinoa (want dat willen de mannen echt niet eten)

Deze keer heb ik het anders gedaan dan vorige keren, ik heb eerst water aan de kook gebracht en daar wat champignonnen, rode peper en bleekselderij aan toegevoegd met een kwart stukje bouillonblokje, ik wilde kijken of dit smaak af zou geven als daarna de quinoa hierin zou koken, en dat is gelukt. Toch wel een van de leuke dingen van koken zonder plan, gewoon toevoegen waar je zin in hebt en dan maar kijken hoe het gaat uitpakken. Het resultaat is uiteindelijk quinoa met groente en gerookte kip geworden en ik heb er lekker ( en gezond!) van gegeten.
Wat je nodig hebt voor 1 persoon :


  • 50 gram quinoa


  • 1/4 bouillonblokje


  • 2 stelen bleekselderij


  • rode peper


  • handjevol champignons


  • klein handjevol gehakte peterselie


  • gerookte paprika poeder


  • gerookte kip (+/- 100 gram)


  • 4 kleine trostomaten


  • handjevol rucola, grof gehakt


    Wat je gaat doen :

    Zet een een pan op het vuur met water en breng dit aan de kook met het stukje bouillonblokje. Snijd ondertussen de bleekselderij en de peper in stukjes (ik heb het met de zaadjes gebruikt) en snijd de steeltjes van de champignons. Voeg dit aan het water toe als het kookt en laat dit samen met de gehakte peterselie, 5 minuten koken. Als je nu denkt dat de champignons hiervan waterig en niet lekker worden, dat vond ik niet, ze krijgen een lekker smaakje mee, maar smaken verschillen en je kunt ze ook weglaten of anders kort bakken. Giet dan af en vang het kookvocht op, kook de quinoa in twee keer zoveel water een minuut of 12 tot het vocht is opgenomen. Intussen de gerookte kip en tomaten in stukjes snijden en vermengen met de groente. Hier naar smaak gerookte paprikapoeder overheen strooien en door elkaar roeren. Dan de quinoa erdoor roeren en als laatste de rucola, serveer direct, eet smakelijk!
    Het wordt automatisch lauwwarm als je alles met elkaar vermengd, maar koud is het ook aan te raden! Dus je kunt dit ook prima als een salade eten.

    Andere recepten die ik al met quinoa maakte, vind je hier




  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

    Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...