Doorgaan naar hoofdcontent

Couscous met bloemen

Couscous met bloemen
Couscous met bloemen 
Een gezonde start van het jaar noem ik dit en het is nog eens lekker ook!
In ieder geval mijn idee van gezond bezig zijn. De reden van mijn gezonde start heeft alles te maken alweer een dip van vermoeidheid die ik nu (naast de medicijnen) ook met gezond eten te lijf wil gaan. Dat wil niet zeggen dat ik nu geheel biologisch ga eten zonder e-nummers en alleen maar verser dan vers maar eigenlijk gewoon kritischer kijk naar hoe mijn lichaam reageert op bepaald voedsel en dat dan minder tot mij neem. Van couscous, quinoa en quinori weet ik dat ik geen after dinner dip krijg dus in mijn ogen gezond :)
En hoewel ik over het algemeen vegetarisch eet, ben ik geen vegetariƫr, eerder een flexetariƫr dus in dit recept heb ik mijzelf getrakteerd op gamba's.
Het is echt super eenvoudig te maken, mede omdat mijn toegevoegde groente uit de diepvries kwam dus echt koken is hier niet van toepassing, als het maar lekker smaakt want das het belangrijkste!

Wat je nodig hebt voor 1 persoon :


  • 50 gram doperwten (diepvries)
  • 100 gram groene asperges (diepvries)
  • 10 gamba's
  • 1/2 rode peper
  • 65 gram couscous met bloemen
  • eetlepel hennepzaad
  • 2 scheutjes olijfolie- 1 om te bakken, 1 voor door de couscous
Wat je gaat doen :

Bereid de couscous volgens de verpakking. Ik heb couscous met bloemen meegenomen bij de natuurwinkel maar je kunt natuurlijk ook gewone couscous gebruiken. Voor de groente hoefde ik alleen de asperges aan de kook te brengen koud water toe te voegen en het geheel laten staan, hier heb ik de doperwten aan toegevoegd.Dan de rode peper fijn hakken en in een pan een scheutje olijfolie verwarmen. Dan de gehakte peper en de gamba's even kort bakken, (even in de gaten houden, niet te lang want dan worden ze taai)
Wat nog overblijft is het afgieten van je groente. Je couscous even losroeren, alles met elkaar vermengen en nog een scheutje olijfolie erdoor roeren. Strooi er nog wat hennepzaad overheen en eet smakelijk!
Een perfecte maaltijd als je niet veel tijd hebt, het is zo klaar, maar ook gewoon voor de lekker!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Taartbodem met vruchten.

Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...