Doorgaan naar hoofdcontent

Filodeegtaartje met spinazie en champignons

Filodeegtaartje met spinazie en champignons
Filodeegtaartje met spinazie en champignons

Het originele recept komt uit de allerhande en dat heb ik een beetje aangepast :) En gelukkig maar want oorspronkelijk is het voor 4 personen en dan denk je dat je voor 2 de ingrediƫnten door 2 moet delen en daar ben ik dan ook mee begonnen maar helaas werden de taartje dan niet echt gevuld, dus ook de hoeveelheden heb ik maar aangepast. (nu ik het recept aan het typen ben kom ik erachter dat onze springvormen groter zijn....dus hoeveelheden zullen van het origineel ook wel meevallen ;)) Ook de nootmuskaat, pijnboompitten en sesamzaad zijn extra's die ik heb bedacht en smaken verschillen natuurlijk maar dit is lekker!
Wat je nodig hebt voor 2 personen :


  • 2 springvormpjes van 16 centimeter
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 250 gram spinazie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • filodeeg
  • olijfolie
Wat je gaat doen:

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vet de springvormpjes in, ik gebruik hiervoor de laatste tijd bakspray, staat toch in de kast en is superhandig! Snijd de champignons in plakjes, hak het uitje fijn en haal de steeltjes van de spinazie. 
Bekleed de vormpjes met filodeeg. In het recept ging dat met drie plakjes, over elkaar heen zodat je een mooie overhangende rand kreeg. Ik heb geen mooie overhangende randen gekregen omdat die na het bakken snel braken bij het uit de vorm halen. 
Rooster de pijnboompitten en sesamzaadjes kort in een koekepan, tot ze licht kleuren. 
Verwarm dan een beetje olijfolie in een wok. Fruit hierin 1 minuut het uitje aan, dan de champignons erbij, ook voor een minuut en dan als laatste ook de spinazie een minuut. Voeg hier nootmuskaat naar smaak toe. 
Voeg hier sesamzaad toe en verdeel dit over de vormen. Strooi dan de pijnboompitten erover en rasp er dan kaas overheen. 
Tik een eitje in het midden en plaats het dan voor 20 tot 25 minuten in de oven. Als het eitje gestolt is dan is het klaar. 
Dan over je eitje nog een beetje peper en zout en eet smakelijk!




Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

Rijstsalade met tonijn

Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Taartbodem met vruchten.

Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...