Gister was het natuurlijk weer zo ver, het lente-vreet-festijn! En wat hebben we lekker gegeten!
Ik heb onder andere mini hartige taartjes gemaakt. Heel simpel en het ziet er heel leuk uit!
Je hebt nodig:
10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 (grote) tomaat
100 gram champignons in blokjes
geraspte kaas
5 plakjes ham
10 plakjes tuinkruiden kaas
10 eieren (M)
peper
zout
boter om in te vetten
muffinvorm
Snijdt de tomaat in 5 plakjes, verwijder de pitjes en leg ze onderop 5 van de taartjes. Bak de champignons en bedek hiermee de bodem andere 5 taartjes. Strooi zout, peper en wat geraspte kaas over de tomaat en de champignons. Vouw een plak ham in een soort kommetje op de tomaat en giet in ieder kommetje een rauw eitje met hele dooier (tik het eitje in een kopje, dat giet makkelijker en dan krijg je geen schillen erin). Vouw in de andere 5 taartjes een rondje van de plakken kruidenkaas en giet hierin ook een eitje.
Bak de taartjes 15 minuten in de oven, tot het ei gestolt is. Haal de taartjes uit de oven en bestrooi ze met wat peper en zout.
Ik heb onder andere mini hartige taartjes gemaakt. Heel simpel en het ziet er heel leuk uit!
Je hebt nodig:
10 plakjes bladerdeeg, ontdooid
1 (grote) tomaat
100 gram champignons in blokjes
geraspte kaas
5 plakjes ham
10 plakjes tuinkruiden kaas
10 eieren (M)
peper
zout
boter om in te vetten
muffinvorm
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete luchtoven 180). Vet de muffinvorm in en leg de plakjes bladerdeeg ieder in een vakje. Zorg dat de zijkanten goed omhoog staan. Prik wat gaatjes in het deeg met een vorm.Snijdt de tomaat in 5 plakjes, verwijder de pitjes en leg ze onderop 5 van de taartjes. Bak de champignons en bedek hiermee de bodem andere 5 taartjes. Strooi zout, peper en wat geraspte kaas over de tomaat en de champignons. Vouw een plak ham in een soort kommetje op de tomaat en giet in ieder kommetje een rauw eitje met hele dooier (tik het eitje in een kopje, dat giet makkelijker en dan krijg je geen schillen erin). Vouw in de andere 5 taartjes een rondje van de plakken kruidenkaas en giet hierin ook een eitje.
Bak de taartjes 15 minuten in de oven, tot het ei gestolt is. Haal de taartjes uit de oven en bestrooi ze met wat peper en zout.
Reacties
Een reactie posten