Met kerst hebben we in een Italiaans restaurant zo'n heerlijke hartige taart gegeten, dat ik dat thuis ook eens wilde proberen. Het recept wat ik verzonnen heb was niet helemaal het zelfde, maar wel erg lekker!
1 pak deeg voor hartige taart (a 450 g, diepvries), ontdooid
2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
2 tot 3 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eieren
100 ml slagroom
900 diepvries spinazie, ontdooid
250 g ricotta (verse kaas)
150 gram parmezaanse kaas, gemalen
zout, peper, nootmuskaat
olijfolie om in te bakken, boter/margarine om in te vetten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met vakpapier en vet de zijkant in. Bekleed de vorm met het deeg.Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui en de knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Klop de slagroom lobbig/stijf. Meng de slagroom, de spinazie, de ricotta, de parmezaanse kaas en het ui-knoflookmengsel door de eieren. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart 35 min. in het midden van de hete oven.
Lekker met wat sla.
1 pak deeg voor hartige taart (a 450 g, diepvries), ontdooid
2 sjalotjes of 1 ui, gesnipperd
2 tot 3 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eieren
100 ml slagroom
900 diepvries spinazie, ontdooid
250 g ricotta (verse kaas)
150 gram parmezaanse kaas, gemalen
zout, peper, nootmuskaat
olijfolie om in te bakken, boter/margarine om in te vetten
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met vakpapier en vet de zijkant in. Bekleed de vorm met het deeg.Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui en de knoflook toe en bak 3 min. Laat even afkoelen.
Klop ondertussen de eieren los in een grote kom. Klop de slagroom lobbig/stijf. Meng de slagroom, de spinazie, de ricotta, de parmezaanse kaas en het ui-knoflookmengsel door de eieren. Voeg nootmuskaat, peper en zout naar smaak toe. Schep de vulling in de springvorm en bak de taart 35 min. in het midden van de hete oven.
Lekker met wat sla.
Reacties
Een reactie posten