Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden
Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties.
Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is!
Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan.
Het is zo ontzettend lekker..... :D
Wat je nodig hebt :
1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte)
30 gram bloem
een snufje zout
150 gram gekruid paneermeel
50 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel italiaanse kruiden
1 ei + 1 eetlepel water
diepvrieszak
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) Spoel de courgette af en halveer hem. Dan de helften weer halveren en die helften ook nog een keer halveren. (zo heb je acht stukjes) Doe de courgettestrookjes in een grote diepvrieszak en voeg het meel en het zout toe. Schud de zak om de courgette in bloem te bedekken. In een brede, ondiepe schaal meng je de paneermeel, Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden.In een tweede brede, ondiepe schaal doe je een los geklopt ei vermengd met 1 eetlepel water. De courgettes gaan vanuit de zak door het ei en dan door het paneermeel, kaas en kruidenmengsel. Leg ze dan op het rooster van je oven. ( houdt de bakplaat eronder met ovenpapier, dit scheelt in het schoonmaken) Bak de courgettestukjes ongeveer 15 minuten of tot ze een gouden bruine kleur zijn. De oventijd kan variƫren, gewoon even in de gaten houden...
Serveer meteen.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten