![]() |
Geroosterde bloemkool |
Bloemkool saai? Als je dit recept hebt geprobeerd dan verander je meteen van mening.
Dit is zo lekker!
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
1 middelgrote bloemkool
sap van een halve citroen
+/- 75 gram geraspte parmezaanse kaas
3 eetlepels olijfolie + wat extra
peper en zout
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Snijd de bloemkool in roosjes.
Vermeng in een kom de olijfolie met het citroensap en voeg wat peper en zout toe. Roer dit alles goed door elkaar. Vermeng het dan met de bloemkoolroosjes. Neem een ovenschaal en verdeel de bloemkool over de bodem. Strooi hier ongeveer 3/4 van de kaas overheen en plaats de plaat in de oven. Het moet ongeveer in totaal een half uurtje in de oven. Na een kwartier heb ik het er even uitgehaald, omgeschept en toen nog een beetje olie en de rest van de parmezaanse kaas erover gedaan.
Zo worden alle stukjes mooi gekleurd.Na nog een kwartiertje is het klaar. Serveer meteen.
(Ik denk dat oventijden kunnen verschillen, dus gewoon even in de gaten houden hoe het eruit ziet)
eet smakelijk!
Dit recept heb ik via Pinterest gevonden, het origineel vind je hier.
Reacties
Een reactie posten