![]() |
Bloemkoolsoep |
Wat je nodig hebt voor 4 kommen soep:
1 ui
1/2 bloemkool
3 stengels bleekselderij
1 liter bouillon
olie om in te bakken
peper en zout naar smaak
wat gehakte koriander om te garneren
wat je gaat doen:
Snipper het uitje en snijd de bleekselderij in stukjes en de bloemkool in roosjes.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui aan, Voeg dan de bleekselderij en de bloemkoolroosjes toe en bak een paar minuten. Kook 1 liter water in de waterkoker en voeg dit toe samen met de bouillon aan de groente toe.
Nog een kleine 10 minuten zachtjes laten koken. als laatste nog even door de blender en dan kun je het meteen serveren. Garneer met de gehakte koriander.
Eet smakelijk!
Ik heb dit recept gevonden op de voedzamekeuken, zeker de moeite waard om eens te bezoeken.
Reacties
Een reactie posten