![]() |
bloemkoolpuree |
Een variatie op aardappelpuree en lekker dat het is....
Ik heb een recept gevonden op lowcarbchef en dat heb ik nu meerdere keren gemaakt met steeds weer wat toevoegingen tot het voor mij helemaal naar tevredenheid was. Recepten van anderen zijn voor mij vaak een leidraad, tijdens het koken bedenk ik nog wat ik nog kan toevoegen of weglaten. Uiteindelijk denk ik voor nu dat dit erg lekker is.
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
- bloemkool
- nootmuskaat (naar smaak)
- 3 teentjes knoflook
- 4 eetlepels boter
- 1 eetlepel italiaanse kruiden
- 1 dessertlepel uienpoeder
- olijolie
- peper en zout
Wat je gaat doen :
Kook de bloemkool gaar in ongeveer 10 minuten, Tijd even in de gaten houden, misschien iets langer, ik vind dat het nogal eens verschilt....maar het is de bedoeling dat hij vrij zacht is.
Giet dan de bloemkool af en stamp deze fijn, Voeg de nootmuskaat, knoflook, italiaanse kruiden en uienpoeder en de boter toe en mix alles met een mixer tot je een enigszins gladde massa hebt. Voeg peper en zout naar smaak toe en giet er een beetje olijfolie overheen wanneer je het serveert.
eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten