We hebben weer heerlijk gegeten uit Twee Gulzige Italianen, het is geen moeilijk recept maar het kost wel even tijd om het te maken.
Het oorspronkelijke recept is met de "gewone" courgette, ik heb deze vervangen voor de "bol", in plakjes gesneden en ik heb er 4 gebruikt, met 3 kom je ook een heel eind, maar wij hebben ondertussen lopen snoepen, dat was lekker!
Het recept is voor 4 personen en wij vonden het zo lekker, we eten het deze week weer!
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
saus :
Wat je gaat doen :
Verhit voor de tomatensaus de olijfolie in een pan, doe de ui erin en smoor hem glazig. Voeg de tomaten, gescheurde basilicum en zout toe, sluit de pan en laat de saus op laag vuur 15 minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Wentel de plakken courgette door de bloem en dompel ze in het losgeklopte ei.
Giet zoveel plantaardige olie in een koekepan dat de bodem bedekt is bedekt en verhit hem. Bak de courgetteplakken aan beide kanten goudbruin en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
Schep een laagje tomatensaus in een ovenschaal (20x22cm), schik daarop een laag courgetteplakken, gevolgd door een laag tomatensaus en wat mozzarella, parmezaan en basilicum. Vul de schaal op deze manier met verschillende lagen tot alles is gebruikt. De bovenste laag moet kaas zijn.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven. Haal de folie eraf en bak het gerecht nog 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Neem de schaal uit de oven en laat hem voor het opdienen 5 minuten rusten.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten