Quinoa salade "Griekenland" |
snel, gezond en lekker!
Deze salade heb ik genoemd naar Griekenland, de ingrediƫnten doen me denken aan een Griekse salade, nog wel een toevoeging van kiemen, die ben ik Griekenland niet in de salade tegengekomen maar is er wel lekker bij.
Ik heb deze salade lauwwarm gegeten als avondeten, de feta werd hierdoor iets zacht, en ik vond het erg lekker!
Wat je nodig hebt voor deze salade :
( 2 kleine eters of 1 grote eter )
- 50 gram quinoa / 100 gram water
- 1/2 komkommer
- 8 cherrytomaten
- 125 gram feta
- handjevol zwarte olijven
- beetje olijfolie
- peper en zout naar smaak
- 2 flinke eetlepels gemengde kiemen
Wat je gaat doen :
Spoel de quinoa af en breng het met het water aan de kook. Voor de hoeveelheid quinoa die je gebruikt heb je nog een keer zoveel water nodig om te koken. Kook de quinoa in ongeveer 12 minuten gaar, dan heeft het al het vocht ook opgenomen. Dan nog een minuut of 10 laten staan.
Snijd ondertussen de komkommer in de lengte door de helft en dan de 2 helften weer in de lengte door de helft en dan in stukjes. De cherrytomaten in vieren snijden, de olijven halveren en de feta in blokjes. Breng alles samen in een kom en roer door elkaar, peper en zout naar smaak toevoegen en een scheutje olijfolie.
Voeg dan de quinoa toe en roer alles goed door elkaar, als laatste nog de gemengde kiemen erdoor roeren en dan....eet smakelijk!
Ik heb het meteen gegeten, door het te vermengen wordt het lauwwarm en omdat de kiemen er als laatste doorgaan blijven die lekker knapperig.
Meer quinoa recepten vind je hier
Dit klinkt goed, ga het zeker een keer proberen te maken, wellicht aankomend weekend al. mmm lekker
BeantwoordenVerwijderen