Sinds ik de broccoli ovenschotel met kaassaus een keer heb gemaakt willen mijn mannen dit ernstig vaak eten, het is ook lekker maar ik hoef het niet elke week ;) vandaar dat ik dan voor mezelf iets anders maak, gisteren was dat weer eens quinoa (want dat willen de mannen echt niet eten)
Deze keer heb ik het anders gedaan dan vorige keren, ik heb eerst water aan de kook gebracht en daar wat champignonnen, rode peper en bleekselderij aan toegevoegd met een kwart stukje bouillonblokje, ik wilde kijken of dit smaak af zou geven als daarna de quinoa hierin zou koken, en dat is gelukt. Toch wel een van de leuke dingen van koken zonder plan, gewoon toevoegen waar je zin in hebt en dan maar kijken hoe het gaat uitpakken. Het resultaat is uiteindelijk quinoa met groente en gerookte kip geworden en ik heb er lekker ( en gezond!) van gegeten.
Wat je nodig hebt voor 1 persoon :
Wat je gaat doen :
Zet een een pan op het vuur met water en breng dit aan de kook met het stukje bouillonblokje. Snijd ondertussen de bleekselderij en de peper in stukjes (ik heb het met de zaadjes gebruikt) en snijd de steeltjes van de champignons. Voeg dit aan het water toe als het kookt en laat dit samen met de gehakte peterselie, 5 minuten koken. Als je nu denkt dat de champignons hiervan waterig en niet lekker worden, dat vond ik niet, ze krijgen een lekker smaakje mee, maar smaken verschillen en je kunt ze ook weglaten of anders kort bakken. Giet dan af en vang het kookvocht op, kook de quinoa in twee keer zoveel water een minuut of 12 tot het vocht is opgenomen. Intussen de gerookte kip en tomaten in stukjes snijden en vermengen met de groente. Hier naar smaak gerookte paprikapoeder overheen strooien en door elkaar roeren. Dan de quinoa erdoor roeren en als laatste de rucola, serveer direct, eet smakelijk!
Het wordt automatisch lauwwarm als je alles met elkaar vermengd, maar koud is het ook aan te raden! Dus je kunt dit ook prima als een salade eten.
Andere recepten die ik al met quinoa maakte, vind je hier
Reacties
Een reactie posten