Het is alweer bijna 3 maanden geleden dat ik meedeed aan de Foodswap Valentijn die georganiseerd wordt door EsmƩe van Es'Factory, ik kreeg een pakket van Paula met dit heerlijke recept van Cranberrybrood. Op het moment dat ik het pakket kreeg had Paula nog geen blog, inmiddels zijn haar creatieve kookkunsten ook terug te vinden op Bakwonder
De eerste keer dat ik dit brood maakte heb ik de oven te hoog gezet en is het brood hard geworden aan de bovenkant, de smaak was prima, ik had er spijs bij gekregen....echt een lekkere combinatie, de 2e keer heb ik het met de oven op 160 graden gemaakt en toen was het beter! Oventemperaturen en tijden zijn toch altijd een beetje lastig in te schatten vind ik.
Wat je nodig hebt voor 1 brood :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Vet het cakeblik in. Vermeng bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom. Mix daarna voorzichtig de jus d’orange met de eieren en de gesmolten boter. Voeg daarna de walnoten, cranberry’s en de sinaasappelschil toe. Schep het beslag in de bakvorm en bak het brood in ongeveer 60 minuten gaar.
Eet smakelijk! zoals eerder gezegd, lekker met spijs!
Reacties
Een reactie posten