Polpette di melanzane / Aubergineballetjes |
Wederom lekker gegeten uit de Twee Gulzige Italianen. Deze keer een recept met aubergines, die eten we eigenlijk nooit, en na vandaag heb ik echt geen idee waarom eigenlijk niet...Dit recept is net als andere recepten die ik al uit dit boek heb gemaakt zeker voor herhaling vatbaar, het smaakte ons bijzonder goed. Ik blijf het bijzonder vinden dat je met weinig ingrediƫnten zo lekker kunt koken! Bij deze balletjes hebben we een basisrecept van tomatensaus en penne met wat olijfolie, parmezaanse kaas en nog wat basilicum gegeten. Zelfs de broodkruim was homemade! (maar die kun je natuurlijk ook uit een pak gebruiken)
Wat je nodig hebt voor ongeveer 14 balletjes :
- 3 aubergines in kleine blokjes
- 3 eetlepels versgeraspte parmezaanse kaas
- 1 ei
- zout en versgemalen zwarte peper
- 6 basilicumblaadjes, grof gescheurd
- 60 gram oud brood in water geweekt
- broodkruim om te paneren
- plantaardige olie om in te bakken
Giet zoveel plantaardige olie in een koekenpan dat de bodem royaal is bedekt, doe de aubergineblokjes erin en roerbak ze goudbruin. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vermeng de aubergine in een kom met de parmezaanse kaas, ei, wat zout en peper, basilicum en brood. Vorm walnootgrote balletjes van het auberginemengsel en wentel ze door het broodkruim.
Giet een laagje olie in een koekepan en laat deze niet al te heet worden. Bak de aubergineballetjes rondom goudbruin.
Wat je nodig hebt voor de tomatensaus :
- 4 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 worteltje fijngehakt
- een snuf oregano
- 1 eetlepel fijn gesneden peterselie
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 blik van 400 gram pomodori
- zout en versgemalen peper
Verhit de olie in een pan, voeg ui, knoflook, wortel en kruiden toe en roerbak alles een paar minuten. Roer de tomaten erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus in de gesloten pan 15 minuten pruttelen.
">Broodkruim maak je eenvoudig zelf door een aantal oude boterhammen in een uurtje in de oven te laten drogen op 120 graden. Neem het dan uit de oven en maal het fijn in de keukenmachine.
Zoals ik al eerder zei, hebben wij dit gegeten met penne met wat olijfolie, basilicum en geraspte kaas. De werkvolgorde is voor het gehele recept het snelst als je als 1e, nadat alles is gesneden en klaargezet, het water op te zetten voor de pasta, dan ondertussen de aubergines te bakken, dan aan de saus te beginnen en als de pasta in de pan gaat kun je ook de balletjes bakken, dan is alles mooi tegelijk klaar.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten