een koelkast met restjes...gisteren even creatief aan het kokkerellen geslagen ;)
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
bekertje slagroom
scheutje witte wijn (droog)
potje rode pesto (90 gram)
2 eetlepels italiaanse kruiden
peper en zout
100 gram jonge kaasblokjes (nog een keer halveren)
3 eetlepels feta
rozemarijn en tijm
2 rode uien (in plakjes gesneden)
2 geperste tenen knoflook
bakje trostomaten
penne (150 gram)
Wat je gaat doen :
Zet een pannetje op het vuur en doe daar de slagroom,italiaanse kruiden, potje rode pesto en een scheutje witte wijn in. Alles goed roeren en aan de kook brengen, zachtjes laten inkoken totdat het een dikker geheel wordt.Peper en zout naar smaak toevoegen.
Ondertussen de oven en de grill aanzetten (180 graden) en een pan met water voor de pasta.
Ovenschaal een beetje invetten met olijfolie, dan de tomaten, de ui en de geperste knoflook, de gesneden blokjes kaas en de feta erin, rozemarijn en tijm eroverheen en even goed roeren/mengen.
Pasta in de pan, ovenschaal in de oven (minuutje of 10)
Verdeel de pasta over de borden met daaroverheen het tomaten/uienmengsel (let op met scheppen, er komt wel wat vocht in de schaal te liggen) en daaroverheen de saus....
Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt voor 2 personen:
bekertje slagroom
scheutje witte wijn (droog)
potje rode pesto (90 gram)
2 eetlepels italiaanse kruiden
peper en zout
100 gram jonge kaasblokjes (nog een keer halveren)
3 eetlepels feta
rozemarijn en tijm
2 rode uien (in plakjes gesneden)
2 geperste tenen knoflook
bakje trostomaten
penne (150 gram)
Wat je gaat doen :
Zet een pannetje op het vuur en doe daar de slagroom,italiaanse kruiden, potje rode pesto en een scheutje witte wijn in. Alles goed roeren en aan de kook brengen, zachtjes laten inkoken totdat het een dikker geheel wordt.Peper en zout naar smaak toevoegen.
Ondertussen de oven en de grill aanzetten (180 graden) en een pan met water voor de pasta.
Ovenschaal een beetje invetten met olijfolie, dan de tomaten, de ui en de geperste knoflook, de gesneden blokjes kaas en de feta erin, rozemarijn en tijm eroverheen en even goed roeren/mengen.
Pasta in de pan, ovenschaal in de oven (minuutje of 10)
Verdeel de pasta over de borden met daaroverheen het tomaten/uienmengsel (let op met scheppen, er komt wel wat vocht in de schaal te liggen) en daaroverheen de saus....
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten