Doorgaan naar hoofdcontent

Kahluataart en Koffietaart

Hier komen de dranktaarten :)

Je kunt natuurlijk alle likeurtjes gebruiken die je lekker vindt maar ik heb het geprobeerd met kahlua en koffie (van het wijnhuis in Oosterend)
Niet alle credits zijn voor mij want als leidraad heb ik het Baileys cheesecake recept van ineke gevolgd ;)

Wat je nodig hebt :
springvorm
cake
bruine basterd suiker 100 gram
monchou ( 3 pakjes)
slagroom ( 1 bekertje, 0,25 liter)
kleine reep pure chocolade
flinke scheut van je likeur


Wat je gaat doen :

Bodem van de springvorm bedekken met cake, daaroverheen je likeur sprenkelen zodat ie een beetje zompig wordt...
In de keukenmachine de monchou en de suiker mengen. De slagroom stijf kloppen en toevoegen aan het mengsel in de keukenmachine. Dit nog even goed mengen en af en toe wat likeur toevoegen. Mengel over de cake uitsmeren en in de koelkast laten opstijven.
Als de taart klaar is met een rasp de pure chocolade eroverheen raspen en dan...

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Pasta met peperbrie en champignons

4 personen, Ingrediƫnten 200 gram brie (als je het kan vinden peperbrie, maar meestal gebruik ik gewoon brie met heeeeeel veel gekneusde zwarte peper) boter bosui of sjalotjes, wat je lekker vindt 2 tenen knoflook 500 gram champignons 125 ml droge witte wijn 250 ml groentebouillon 1 el grove mosterd 25 gram zongedroogde tomaatjes 250ml room 2 tl tijm 400 g. tagliatelle Snijd de korst van de brie en snijd de kaas in dunne plakjes. Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. maak de zongedroogde tomaat zeer fijn, hoe fijner hoe beter (keukenmachinefijn heeft mijn voorkeur). Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verhit boter in een grote pan (voor de pastasaus). fruit de uitjes en de knoflook glazig en voeg de champignons toe. Bak tot de champignons gaar zijn. Doe de wijn en de bouillon erbij en laat inkoken tot de helft. Roer de zongedroogde tomaat, kaas, room en tijm door de saus heen en blijf roeren tot de kaas is gesmolten e...

Kapucijners met groenten

eerlijk "gestolen" en een beetje opgesmaakt met kruiden :) ( beetje pittig) :) Men neme voor 3 personen: Tauge Prei Rode paprika Ui Mexicaanse kruiden Cayennepeper Kapucijners (pot) Knoflook Actie : Snijd de ui, prei en paprika Doe de kapucijners met het vocht in een pan, voeg hier flink wat mexicaanse kruiden aan toe en warm ze op Pers 2 tenen knoflook uit in olie en roer hier cayennepeper doorheen. Zet een wok op het vuur en als deze heet is doe je het mengsel van olie, knoflook en cayennepeper erin, dan de ui, prei en paprika erbij. Even lekker bakken, dan als de kapucijners warm zijn het vocht eraf gieten en door de groenten roeren, tauge er door roeren, gas lager en nog even doorwarmen, eventueel nog wat peper toevoegen. eet smakelijk!

Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel! Voor 2 personen heb je nodig: - 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote) - 200 gram zachte geitenkaas - 2 frisse appels (jonagolds bv) - scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels) - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn - 75 gram walnoten - honing - peper en zout Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af. Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet). Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn. Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood! * Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.