Een overheerlijke snack uit twee gulzige Italianen, eenvoudig te maken en o zo lekker!
Wat je nodig hebt :
Wat je gaat doen :
De beide uiteinden van de courgette afsnijden en door de lengte doorsnijden, dan de 2 helften weer door de lengte doorsnijden en de kern en pitjes eruit snijden. Dan nog een keer door de lengte halveren (zodat je 8 lange repen overhoudt) Ik heb deze 8 lengtes weer in 3-en gesneden, volgens het recept in het boek moeten het smalle lucifers zijn van ongeveer 5 centimeter.
Zet een diepe pan op het vuur en verhit hierin de olie. Intussen de eieren met de bloem loskloppen.
Als de olie begint te walmen is deze op temperatuur.
Haal dan een handvol courgette door het beslag en frituur deze 4 tot 5 minuten, met een vork of lepel kun je ze uitelkaar halen als dat nodig is.
Haal ze uit de pan en laat even uitlekker op keukenpapier.Bestrooi met peper en zout
en dan...eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten