Lekker als tussendoortje of luie zondag lunch maar ook prima vervanger voor het vlees bij de maaltijd.
Simpel te maken en naar eigen smaak te kruiden.
Wij hebben het vandaag met zijn 3-en gegeten als soort van late lunch, trek in iets warms en lekkers.
Wat je nodig hebt:
Wat je gaat doen :
Pak twee bordjes en kluts in het ene bordje de eieren los en strooi in het andere bordje de paneermeel. De harde onderkanten van de oesterzwammen afsnijden en eerst door het ei halen, dan door de paneermeel en even wegleggen op een bord. Om de onderkanten van de oesterzwammen goed met ei te kunnen besmeren kun je een kwastje gebruiken.
Als je alle zwammen door het ei en het paneermeel hebt gehaald zet je een koekepan op het vuur. Verhit hierin een laagje olijfolie en bak de oesterzwammen op een niet te hoog vuur aan beide kanten bruin en krokant. ( ongeveer een minuutje of 8 tot 10, afhankelijk van de grootte van de zwammen, die van ons waren best groot)
Laat ze dan even uitlekken op keukenpapier en dan....eet smakelijk!
Ziet er lekker uit. Mijn vrouw (uit Polen) vraagt me steeds om parasolzwammen op deze manier te bereiden, zoals bij haar vroeger thuis. Die zwammen waren zo groot als schnitsels. Heb alleen nergens parasolzwammen kunnen scoren ...
BeantwoordenVerwijderen(www.family-oosten.com/blog/
Hoi Paul,
BeantwoordenVerwijderenDat zou ik ook niet weten waar je parasolzwammen kunt scoren...misschien is dit dan een alternatief?
groet Yvonne