Gisteren voor het eerst een kwarktaart gemaakt die niet uit een pakje komt. Even wat rondgeneusd op internet voor een standaard kwarktaart en die naar eigen inzicht gemaakt tot een Pomelo Citroenkwarktaart, lekker fris en voor sommigen zelfs een beetje zuur, smaken verschillen :)
Wat je nodig hebt voor 12 tot 15 personen :
Wat je gaat doen :
Laat de gelatineblaadjes een kwartier in het koude water weken. Maal in de keukenmachine de bastognekoeken fijn en smelt de boter op een laag vuur. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de zijkant van de springvorm in. Als de boter is gesmolten voeg je de fijngemalen bastognekoeken toe en mengt alles goed door elkaar. Verdeel dit koek/botermengsel over de boden van de springvorm en verdeel het met de bolle kant van een lepel egaal over de bodem, gebruik de lepel ook om de koek tegen de bodem aan te drukken. Zet hem dan weg in de koelkast.
Zet een pan op het vuur met de melk en verwarm hierin de suiker, knijp dan de gelatine uit en voeg deze ook aan de melk toe. Als de gelatine en de suiker gesmolten zijn haal je de pan van het vuur en laat je het afkoelen.
Doe dan de slagroom in de keukenmachine en klop deze stijf, voeg de sap van de citroenen en de vanillesuiker hieraan toe en klop het nog even door. Haal het vruchtvlees uit de pomelo, ontdoe deze van de velletjes en snij in stukjes.
Doe dan de kwark en de melk bij de slagroom en laat het nog heel even draaien in de keukenmachine, dan de pomelo er met de hand doorspatelen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig in de springvorm en dek het af met plasticfolie en zet een nachtje in de koelkast. Haal hem er de volgende dag weer uit en dan.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten