Fruit? Ja, er zit vers geperst citroensap in het ijs, de smaak van banaan in de pisang en vers geperste jus in de saus en dan niet te vergeten, de stoofpeer....het eindresultaat is niet meer verantwoord als gezond wat je van fruit wel denkt...maar wel feestelijk en lekker, ideaal voor feestdagen, en het is tenslotte bijna kerst!
Wat je nodig hebt:
voor de peren :
(per nagerecht is een halve peer genoeg per persoon)
Wat je gaat doen :
Schil de peren, halveer ze 2 keer en verwijder het klokhuis. Doe ze in een pan en voeg de pisang hier aan toe, de peren kwamen bij mij steeds bovendrijven dus heb ik een schoteltje in de pan gedaan om te zorgen dat ze helemaal onder gingen, dit heb ik een kleine drie uur op een laag pitje laten sudderen.
Voor de sinaasappelsaus:
Wat je gaat doen :
Zet een steelpannetje op het vuur met daarin de jus en de suiker, roer het goed door en breng het zachtjes aan de kook. Enige tijd laten doorkoken tot je merkt dat het iets dikker wordt. Dan van het vuur halen en laten afkoelen. Als het is afgekoeld schenk je het over in een flesje en zet dit een nachtje in de koelkast.
Ik heb vers geperste jus gebruikt, als je het uit een pak haalt heb je misschien minder suiker nodig, dit is natuurlijk een kwestie van proeven :)
Voor het citroenyoghurtijs bijna een liter :
Wat je gaat doen :
Zet een pan op het vuur met daarin het citroensap en de suiker, goed roeren en zachtjes aan de kook brengen tot het een beetje dikker wordt, als het een beetje is ingedikt zet je het gas uit en roert de yoghurt en de honing erdoor. Dit alles doe je in een bak die in de vriezer kan, elk half uur even doorroeren, ik heb dit zes keer gedaan, en dan ruim een nacht in de vriezer laten. Het ijs wordt niet echt zoet maar voor bij de peren en de sinaasappelsaus is het een lekkere tegenhanger,je kunt er dus voor kiezen om het nog zoeter te maken.
Het duurt ongeveer een dag voordat je alles klaar hebt maar het is op zich niet veel werk. Ook is het geen ontzettend stevig nagerecht, teveel ervan is niet lekker, van alles een beetje is een goeie combinatie. De opmaak is eenvoudig, op de foto staan 4 stukjes peer omdat ik dat leuk vond staan, maar 2 is voldoende voor 1 persoon.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten