Een feestelijke suggestie voor kerst, maar ook voor een gewone dag ;)
Friszoet nagerecht, wij vonden het verrassend lekker, de cranberry is nieuw bij ons in de keuken sinds het foodblogevent.
Wat je nodig hebt voor 3 personen :
Voor de mousse :
Voor de chcoladelepels:
Wat je gaat doen :
De cranberry's in een pannetje op het vuur zetten met een klein beetje water, deze zachtjes aan de kook brengen en op een laag vuur alle besjes laten knappen. Af en toe roeren met een spatel. Als de besjes allemaal kapot zijn, zeef je deze door een fijne zeef zodat er geen velletjes in je mousse komen. Voeg 25 ml jus d'orange toe en zet even weg. Smelt de witte chocolade en spatel deze door de cranberrysaus.
Klop dan de slagroom stijf met de vanille suiker en spatel de cranberrysaus hierdoorheen, verdeel over glazen en zet weg in de koelkast.
Dan smelt je chocolade en de boter voor de lepels, deze giet je in de vorm en plaats je in de vriezer voor een half uurtje.
Serveer het geheel bestrooid met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten