Oke, deze balletjes verdienen qua uiterlijk niet de schoonheidsprijs, maar gelukkig hoeft niet altijd alles mooi te zijn om toch lekker te smaken, en dat doen ze. Ik ben nog geen pro op het gebied van chocoladedopen en dat is te zien.
Dit is iets voor de zoetekauw! Mijn inspiratie komt van 24kitchen, dat was ik gisteren aan het kijken, maar die spullen had ik allemaal niet in huis, wel had ik nog ongezouten noten gekocht om notengehakt van te maken, ik zag mijn kans!
Wat je nodig hebt voor ongeveer 20 chocolade notenballetjes :
Wat je gaat doen :
Smelt de chocolade au bain marie.
Doe de noten en de poedersuiker in de keukenmachine en maal het fijn, tijdens het draaien voeg je het eiwit toe. Als alles goed aan het mengen is en je ziet dat het steviger wordt haal je het eruit. Draai van je notenmengsel balletjes (formaat grote knikker heb ik gedaan) Dan haal je ze 1 voor 1 door de chocolade en laat ze drogen op keukenpapier. Als de chocolade droog is zet je ze een nachtje weg in de koelkast.
De volgende dag haal je ze uit de koelkast en dan.....eet smakelijk!
Lekker voor bij de thee maar ook gewoon even tussendoor!
Reacties
Een reactie posten