Ovenschotel spruitjes & oesterzwammen & tauge |
Vanmiddag was ik aan het twijfelen of ik een stamppot van spruitjes zou maken of een ovenschotel. Een stamppot houdt voor mij in dat je een stamper gebruikt, dat heb ik niet,dus een ovenschotel.....
Wat je nodig hebt voor 3 personen :
Wat je gaat doen :
Zet een pan water op het vuur, maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze in een paar minuten beetgaar en giet ze dan af. De harde stukjes van de oesterzwammen verwijderen en grote stukken eventueel iets kleiner maken, de champignons in plakjes snijden. Een koekepan op het vuur en daarin in een beetje margarine de oesterzwammen en de champignons langzaam laten garen. Strooi hieroverheen een beetje maggi kruidenmelange voor groente.
Zet ondertussen het water op voor de aardappelpuree, de lenteuitjes in hele fijne ringetjes snijden.
Zet de oven aan op ongeveer 160 graden.
Op het moment dat je de puree verder gaat maken doe je de spruitjes bij de oesterzwammen en champignons en hier voeg je 2 eetlepels ras el hanout aan toe, roer dit goed door elkaar. Maak dan verder de puree volgens de verpakking en voeg hier wat versgemalen nootmuskaat aan toe en roer de lenteui erdoor.
Pak dan een ovenschaal, roer de groente,tauge en de aardappelpuree door elkaar en strooi hier de geraspte kaas overheen. Zet in het midden van de oven, ongeveer een minuut of 15 tot de kaas gesmolten is.
Haal de schaal uit de oven en verdeel het over de borden.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten