Een heerlijk broodje uit de oven met Italiaanse lekkernijen, vandaar de naam lunchbroodje Italie.
Ongeveer drie maanden geleden bedacht ik me dit, elke keer pizzadeeg maken is wel erg tijdrovend en die heb je niet altijd, daarom dit maar eens geprobeerd, het is eigenlijk natuurlijk compleet anders dan een pizza....maar wel lekker en snel klaar! Je kunt natuurlijk eindeloze variaties bedenken, vandaag heb ik het volgende gebruikt voor 2 broodjes :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en smeer de broodjes in met de tomatenpulp, hieroverheen wat pecorino raspen. De mozzarella en tomaat in plakjes snijden en die over de broodjes verdelen, dan de basilicumblaadjes erover, een beetje parmezaanse dipper strooien, dan nog wat peper en dan ongeveer een kwartiertje tot 20 minuten in het midden van de oven zetten. Zo krijgen de broodjes een lekker krokant korstje! Als je ze uit de oven haalt nog even wat olijfolie erover sprenkelen en dan....eet smakelijk!
Dit is een lekkere, simpele en snel klaar warme lunch!
Reacties
Een reactie posten