Allemaal kleine kookboekjes gekregen van de Sint, boordevol met lekkere recepten, omdat ik het nooit echt leuk vind om een recept helemaal te volgen, geef ik er altijd een eigen draai aan. Het oorspronkelijke recept komt uit Italiaanse keuken 100 recepten. Vrijdagavond heb ik deze espresso pannacotta gemaakt, en het proefpanel (Patriek en Eddie) hebben hun goedkeuring gegeven. Ideaal dessert voor de kerst, je maakt het een dag van te voren, het kost niet veel tijd, eenvoudig om te maken en een bescheiden hoeveelheid.Je kunt dan voor extra feestelijke uitstraling nog wat mokkaboontjes erop plaatsen.
Dit is wat je nodig hebt voor 4 (kleine) espresso pannacotta's :
Wat je gaat doen :
Zet de koffie op het vuur. Smeer wat olie aan de binnenkant van de glaasjes en laat de gelatine een minuut of 10 weken in koud water. Slagroom in een pannetje op het vuur en voeg de vanilleboteraroma en vanillesuiker toe, met een garde goed roeren en breng het tot bijna aan de kook. Knijp de gelatine uit en en giet hier de koffie bij, even roeren tot de blaadjes zijn opgelost en dan de slagroom toevoegen, alles nog even goed doorroeren en dan in de glaasjes schenken, laten afkoelen en een nacht in de koelkast laten opstijven.
Om ze makkelijk uit de glaasjes te krijgen dompel je ze de volgende dag even in heet water en stort je ze op bordjes, een beetje cacao erover strooien en dan....eet smakelijk!
Het is niet echt een zoet toetje geworden, dus voor de zoetliefhebber raad ik aan meer suiker te gebruiken ;)
Reacties
Een reactie posten