Doorgaan naar hoofdcontent

Groentetaartjes met walnotenkaas & aglio piccante




Voor 12 taartjes heb je nodig:


  • muffinblik (voor 12)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram spinazie a la creme
  • 300 gram broccoli
  • 2 eieren
  • 5 eetlepels pijnboompitten
  • olijfolie om te bakken
  • eetlepel bloem
  • scheutje melk
  • 2 kleine uien
  • 2 kleine bollen verse knoflook
  • flinke eetlepel aglio piccante (keukencentrum texel)
  • 150 gram walnotenkaas

    Wat je gaat doen:

    Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Vet het muffinblik in en zet een pan met water op het vuur.
    De broccoli in kleine roosjes snijden en deze 3 minuten koken, dan afgieten en afspoelen met koud water en apart zetten. De ui en knoflook in kleine plakjes snijden en zachtjes bakken in een beetje olijfolie. De spinazie op een laag vuur ontdooien en dan toevoegen aan de ui en knoflook. Wanneer de ui en knoflook lekker zacht zijn geworden kun je de pan van het vuur halen. Intussen de pijnboompitten kort roosteren in een koekepan tot ze een mooi kleurtje hebben.
    Bekleed dan de muffin vorm met bladerdeeg, 1 plakje kun je uitrekken zodat je er 2 bakjes mee kunt bekleden. Prik dan wat gaatjes in de bodem.
    De kaas in kleine blokjes snijden.
    Klop 2 eieren los en voeg hier de eetlepel bloem en een scheutje melk aan toe, blijven roeren tot er geen klontjes meer in zitten, dan de aglio piccante erdoor roeren.
    Dan kun je de taartjes gaan vullen, als eerste een laagje spinazie,ui en knoflook, dan een paar pijnboompitjes en wat kaas, dan een beetje broccoli en als laatste giet je er wat eiermengsel overheen.Plaats dit ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven, tot de taartjes mooi gekleurd zijn, haal ze uit de oven, laat ze nog even 5 minuten staan en dan......eet smakelijk!

  • Reacties

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

    Zucchini fritti / gefrituurde courgette

    Een overheerlijke snack uit twee gulzige Italianen, eenvoudig te maken en o zo lekker! Wat je nodig hebt : 1 courgette 2 eieren 2 eetlepels bloem olijfolie om te frituren peper en zout Wat je gaat doen : De beide uiteinden van de courgette afsnijden en door de lengte doorsnijden, dan de 2 helften weer door de lengte doorsnijden en de kern en pitjes eruit snijden. Dan nog een keer door de lengte halveren (zodat je 8 lange repen overhoudt) Ik heb deze 8 lengtes weer in 3-en gesneden, volgens het recept in het boek moeten het smalle lucifers zijn van ongeveer 5 centimeter. Zet een diepe pan op het vuur en verhit hierin de olie. Intussen de eieren met de bloem loskloppen. Als de olie begint te walmen is deze op temperatuur. Haal dan een handvol courgette door het beslag en frituur deze 4 tot 5 minuten, met een vork of lepel kun je ze uitelkaar halen als dat nodig is. Haal ze uit de pan en laat even uitlekker op keukenpapier.Bestrooi met peper en zout ...