Dit is onze zondagmiddag lunch : bladerdeeghapjes met prei, kastanjechampignons, olijven en feta.
Voor 2 grote eters of 4 kleine heb je nodig :
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de pijnboompitten in een pan.
Champignons in plakjes snijden en samen met de preiringetjes even op zacht vuur bakken in een pan met wat olijfolie. Strooi hier de italiaanse kruiden overheen. Feta in blokjes snijden en olijven halveren.
Wanneer het bladerdeeg ontdooid is, kun je ze vanuit het midden vullen, eerst wat feta en olijven, dan wat pijnboompitten en daarna de champignons en prei. Vouw ze dan met de vier uiteinden naar elkaar toe als een enveloppe. Je kunt ze eventueel nog bestrijken met wat eigeel. Plaats ze op een stukje bakpapier in het midden van de oven. Na een minuut of 15 tot 20 zijn ze klaar...eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten