Al een aantal keren een paprika tomatensoep gehad die is gemaakt met een magimix, een ideaal apparaat, in tegenstelling tot de sapcentrifuge die ik heb, vermaalt een magimix meer en wordt de substantie dikker, het originele recept is dus niet van mij, ik heb het alleen even anders gedaan, met een blender en de verse paprika vervangen door geroosterde, dit maakt de smaak weer net even anders.
Wat je nodig hebt voor 2 flinke borden of 4 glaasjes soep :
Wat je gaat doen:
Kook genoeg water (waterkoker gaat lekker snel!) om de tomaten onder te kunnen dompelen en zet met een mesje kruisjes in de tomaat, doe de tomaten even in het hete water, haal ze eruit dompel ze dan even in koud water en haal de velletjes eraf. Haal de eventuele zaden uit de paprika's en hak deze in grove stukken. De ui en de knoflook in hele fijne stukjes hakken. Een pan op het vuur zetten, olijfolie erin en dan de knoflook en de ui zachtjes fruiten tot ze glazig zijn. Wanneer de uitjes en de knoflook mooi glazig zijn voeg je de tomaten en de paprika toe, met een spatel kun je deze al aardig verpulveren. Dan alles in de blender tot een mooie egale massa laten draaien, nog even terug in de pan om alles door te warmen en dan.....eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten