Een simpel lekker recept dat eigenlijk al heel lang in mijn map met verzamelde recepten zit van door de jaren heen, laatst heb ik die weer eens doorgebladerd en hebben we het weer eens gegeten, tijd om te delen!
Het recept komt van een albert heijn kaartje en het wordt ook tijd om het hier neer te zetten want het kaartje is in de keuken al vaker gebruikt en ziet er niet meer al te fraai uit ;)
Het recept is voor 4 personen,maar je kunt het makkelijk halveren naar 2 personen, en ipv gemberpoeder gebruik ik een flinke scheut gembersiroop.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. 8 sneetjes volkorenbrood in repen snijden (soldaatjes). 2 eetlepels olie in wok verhitten en daar de thaise roerbakgroente en gember een minuut of 3 roerbakken. Dan de pan van het vuur nemen. De eieren los kloppen met de melk en op smaak brengen met peper en zout. 1 eetlepel olie over 2 koekepannen verdelen en verhitten. Een 1/4 deel van het eimengsel in elke pan gieten. als de omelet bijna gaar is 1/4 deel van de gebakken groente op de helft van de omelet leggen en omelet dubbelklappen. Herhalen tot alle 4 de omeletten klaar zijn.
Intussen de rest van de olie in koekepan verhitten, knoflook en reepjes brood toevoegen en in enkele minuten knapperig en bruin bakken. Koriander fijnsijden en vlak voor het opdienen over de groente omelet strooien, serveer met de knoflooksoldaatjes.
eet smakelijk!
Ik heb dit recept nu meerdere keren gemaakt en ik vind het logischer om eerst de broodjes te maken en dan de rest, dan blijven je groente en omelet lekker warm, dat vind ik toch lekkerder!
Reacties
Een reactie posten