Deze broodjes zijn van een recept uit de Delicious, ik heb ze nu 2 keer gemaakt en ik vind het geen succes om ze te bewaren, dan worden ze hard...wat erg jammer is, maar eigenlijk ook niet erg, gewoon meteen lekker opeten!
Wat je nodig hebt voor 12 stuks:
- 500 gram boem + extra om werkvlak te bestuiven
- 1 zakje gedroogde gist
- 2 el custard
- 1 ei
- 225 ml melk
- 75 gram boter op kamertemperatuur
vulling:
Wat je gaat doen :
Laat de frambozen in een zeef boven een kom ontdooien en vang het sap op. Kneed in een kom van de bloem, gist, custard, het ei, de melk, 2/4 theelepel zout en de boter een soepel deeg met een mixer met deeghaken of in de keukenmachine. Vorm een bal en laat afgedekt met een theedoek 1 uur op lauwwarme plaats rijzen.
Druk het deeg plat en kneed het nog eens flink door. rol het dan op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van +/- 25x35 cm. Meng de amandelspijs met het ei en de citroenrasp tot het smeuĆÆg is. Strijk een brede baan spijs over de breedte van het deeg ui, bestrooi met de frambozen en de kaneel en rietsuiker.
Rol het deeg losjes op en snijd de rol in 12 dikke plakken. Leg de plakken dicht tegen elkaar aan in de vorm van een rozet op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze nogmaals 45 minuten afgedekt op lauwwarme plaats rijzen onder een theedoek.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 20-25 minten goudbruin en gaar.
Origineel hoort bij dit recept nog frambozenglazuur over de broodjes heen :
Het vocht van de frambozen inkopen tot 2 eetlepels en druppelsgewijs door de poedersuiker roeren tot een dik glazuur. voeg wat citroensap toe als het glazuur te dik is. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekepan goudbruin. Met een vork het glazuur over de broodjes laten lopen en bestrooien met amandelschaafsel. Eventueel nog wat extra poedersuiker met een theezeefje eroverheen strooien.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten