Falafel |
Gisteren precies hetzelfde gedaan dan de vorige keer, alleen wilde het niet zo goed aan elkaar plakken. Om dit op te lossen heb ik een vormpje genomen voor koekjes, deze volgeschept en aangedrukt en hiermee heb ik het voor elkaar gekregen om het er toch mooi uit te laten zien, het zijn alleen meer schijfjes geworden dan balletjes :) wel voor herhaling vatbaar.
Martine heeft het recept uit Mega Vega, het boek ken ik niet maar dit is in iedergeval een lekker recept!
Haar post van falafel vind je hier net als nog vele andere recepten!
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
Wat je gaat doen :
Week de gedroogde kikkererwten minimaal 12 uur in twee keer zo veel water. laat uitlekken en droog goed af. Het moet straks een droog mengsel worden. Pureer in de keukenmachine met ui, knoflook, kruiden, specerijen, zout en peper.
Meng water met bakpoeder en roer door het mengsel.
Rol er stevige balletjes van en druk ze een beetje plat. Leg minstens 30 minuten in de koelkast.Giet 5 cm olie in een koekenpan of wok. Wacht tot de olie zo heet is dat een broodkruimel er meteen bruin in bakt. bak een paar falafelschijfjes tegelijk, al omscheppend tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
Het recept is voor 4 personen, maar wij hebben het met zijn 2-en opgegeten, zo lekker!
Lekker om te serveren met sla en brood, zelf heb ik als saus wat gehakte augurken, knoflook, munt en yoghurt met elkaar vermengd, lekker fris! Lekker als hoofdgerecht maar ook gewoon als hapje, tussendoor!
Eet smakelijk!
Wat zien ze er mooi uit! Ik ga het snel zelf ook weer eens maken. groetjes, Martine
BeantwoordenVerwijderendank je wel, meer schijfjes dan balletjes maar wel erg lekker! groetjes Yvonne
Verwijderen