Ja, de winter is weer begonnen, tijd voor stamppot! Nu heb ik al een paar keer hutspot en boerenkool gegeten... Tijd voor iets anders!
Voor 2 personen
500 gram zoete aardappelen, geschild en in stukken
Halve spitskool, in dunne reepjes
1 sjalot, gesnipperd
50 g pecannoten
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
takje tijm, of 1 theelepel gedroogde tijm
Scheutje wokolie
Scheutje slagroom
500 gram zoete aardappelen, geschild en in stukken
Halve spitskool, in dunne reepjes
1 sjalot, gesnipperd
50 g pecannoten
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 theelepel komijnpoeder
takje tijm, of 1 theelepel gedroogde tijm
Scheutje wokolie
Scheutje slagroom
Kook de aardappels, in water met wat zout, in ongeveer 10 a 15 minuten gaar. Giet ze af.
Verhit ondertussen een beetje (wok)olie in een wok of grote pan en fruit de ui. Voeg daarna de knoflook, tijm en komijn toe en bak nog een minuut. Voeg de spitskool toe en roerbak in ongeveer 10 minuten gaar.
Voeg het koolmengsel bij de zoete aardappel, samen met een scheutje slagroom, en stamp of mix het. Breng op smaak met zout en peper.
Strooi voor het serveren de pecannoten erover. Lekker met zelfgemaakte appelmoes met een snufje kardemom.
Reacties
Een reactie posten