Vandaag hebben we weer eens iets nieuws geprobeerd en het was zo lekker dat het zonde is om niet te delen!
men neme voor 2 personen:
zak spinazie
3 uien
1 bakje qournblokjes
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel sambal oelek
2 tot 3 mienestjes per persoon
sesamzaad
olie
Bereiden:
Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de mienestjes in 9 minuten gaar. Ondertussen de uien snijden en samen met de quornblokjes marineren in de ketjap. Rooster de sesamzaadjes in de pan.Als de mie klaar is, afgieten en een scheutje ketjap erdoor roeren, deksel op de pan en even laten staan.
Scheutje olie in de wok en dan de quonblokjes en de ui een paar minuten bakken. Voeg de sambal toe en roer alles nog even om ( je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt met de sambal, ik had een flinke eetlepel gedaan maar dat was misschien een beetje te!) Dan beetje bij beetje de spinazie in de wok toevoegen tot het geslonken is.
Mie over de borden verdelen en daar het spinazie/qourn-mengsel overheen scheppen, dan bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes en serveren.
Eet smakelijk!
men neme voor 2 personen:
zak spinazie
3 uien
1 bakje qournblokjes
3 eetlepels ketjap manis
1/2 eetlepel sambal oelek
2 tot 3 mienestjes per persoon
sesamzaad
olie
Bereiden:
Zet een pan water op het vuur en breng het aan de kook. Kook de mienestjes in 9 minuten gaar. Ondertussen de uien snijden en samen met de quornblokjes marineren in de ketjap. Rooster de sesamzaadjes in de pan.Als de mie klaar is, afgieten en een scheutje ketjap erdoor roeren, deksel op de pan en even laten staan.
Scheutje olie in de wok en dan de quonblokjes en de ui een paar minuten bakken. Voeg de sambal toe en roer alles nog even om ( je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt met de sambal, ik had een flinke eetlepel gedaan maar dat was misschien een beetje te!) Dan beetje bij beetje de spinazie in de wok toevoegen tot het geslonken is.
Mie over de borden verdelen en daar het spinazie/qourn-mengsel overheen scheppen, dan bestrooien met de geroosterde sesamzaadjes en serveren.
Eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten