Doorgaan naar hoofdcontent

Marsepein....hoort bij sinterklaas!

Overheerlijke, snel klaar te maken, marsepein!


Voor, schrik niet ;), 1 kilo marsepein heb je nodig :

500 gram amandelen
500 gram poedersuiker
3 eiwitten
scheutje amandel aroma
keukenmachine

Wat je gaat doen :

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine en doe de poedersuiker in een aparte kom.
Voeg de fijngemalen amandelen aan de suiker toe en roer dit goed door elkaar ( met je handen)
Voeg 3 eiwitten en een scheutje amandel aroma toe en kneed alles goed door elkaar.
Hou er rekening mee dat het lekker kan gaan kleven aan je handen, handen wassen met koud water lost dit zo weer op :)

Voor de vanilleliefhebber kun je in plaats van alleen amandel aroma ook nog een beetje vanille aroma toevoegen.

Als alles goed door elkaar is gekneed, huishoudfolie eromheen en minstens een uurtje in de koelkast leggen.

En dan.... eet smakelijk!

Reacties

  1. Het klinkt erg lekker! Weet je ook hoe lang je het kunt bewaren?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben blijkbaar Unknown, hahah :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Unknown Anna ;)
    heb geen idee hoe lang je het kunt bewaren,het is hier binnen een paar dagen al op :) Lijkt me dat je het wel aardig lang kunt bewaren, op internet lees ik dat als je het goed luchtdicht verpakt wel een half jaar kan bewaren...
    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou voorzichtig zijn met bewaren, zit ten slotte toch rauw ei in...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik weet wel dat je de in de winkel gekochte marsepein inderdaad een half jaar kunt bewaren. Maar zoals Iris zei, er zit inderdaad rauw ei in. Yvonne, bewaar jij het in een luchtdichte bak of in de koelkast?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een luchtdichte bak, maar hier gaat het maar twee dagen mee....misschien drie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha, ok! Zoiets heb ik inderdaad gehoord :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

Gezonde sinaasappel havermout smoothie

sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt. 

Groenteburger

Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1