Doorgaan naar hoofdcontent

Foe Yong Hai

Ik zie net dat Anna ook volger is geworden, leuk! Hoop dat je heel veel lekkere recepten gaat plaatsen :)

Omdat het zo lang geleden is dat ik iets heb geplaatst hier dan meteen nog maar 1tje, ik had een beetje een kookprobeerdag vandaag.

Wat je nodig hebt: (voor drie personen gemaakt maar was ook wel voor 4 denk ik...)

8 eieren
1 winterwortel
1 prei
2 bakjes oesterzwammen
maar wat ook nog zou kunnen is taugé,kool etc..
voorverwarmde oven van 190 graden

Voor de saus:
3 grote blikjes tomatenpuree
water
ketjap
knoflookpoeder
ketoembar
djinten
poedersuiker
gember (gehakt uit een potje)

Als eerste water opzetten om de wortel in te blancheren. Dan de wortel in stukjes snijden, ik had het in plakjes gedaan en die dan weer in 8en gesneden maar ik denk dat het ook in plakjes kan met de kaasschaaf. dan even drie minuten koken en afgieten met koud water. (als je plakjes doet met de kaasschaaf dan even minder lang koken...;))
Snij de prei in dunne ringetjes en de oesterzwammen in kleine stukjes.
Verhit in de wok een beetje olie met knoflookpoeder, djinten,ketoembar en een beetje gember. Bak hierin de groenten aan.
Kluts ondertussen 6 eieren los en dan nog twee apart. Voeg de 6 eieren toe aan de wok en blijf roeren.
Vet ondertussen een ovenschaal in en als de groente lekker zijn aangebakken en het grootste gedeelte van het ei gestold is doe je alles in de schaal. Dan de laatste 2 geklutste eieren eroverheen gieten en een minuutje of 10 in de oven totdat het ei gestold is.


Voor de saus :
Doe alle tomatenpuree in een pannetje en voeg een flinke scheut water toe.
Dan van alle bovenstaande ingredienten voor de saus iets toevoegen en roeren maar...even proeven voor de smaak en dan ook naar smaak nog toevoegen.
al roerende verwarmen, het viel mij op dat de saus als hij op smaak is en nog langer op het gas blijft staan toch weer een beetje extra ketjap nodig heeft...
Precieze hoeveelheden vind ik moeilijk om aan te geven, gewoon op gevoel en blijven proeven.

Lekker met rijst (gekookt in bouillonblokje)

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Koolraap met sausje van oma

Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

Bladerdeeg borrelhapje

Bladerdeeg borrelhapje Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat Bladerdeeg borrelhapje Wat je nodig hebt voor 12 hapjes : kleine muffinvorm voor 12 muffins 4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 eetlepel roomkaas 3 oesterzwammen 3 kastanjechampignons 1/3 rode peper 1 flinke dessertlepel ras el hanout 2 eetlepels pijnboompitten 1 tomaat klein beetje peper en zout Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Vet de muffi...

Ovenschotel spruitjes

Ovenschotel spruitjes Na 5 maanden is het weer eens de hoogste tijd een recept te plaatsen! We hebben de laatste maanden heerlijk gegeten maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van om dit dan ook te delen. Hierbij een poging dit weer blijvend te veranderen. Het is weer spruitjestijd en daar wilde ik graag ook eens een ovenschotel mee maken.  (ja....de  broccoliovenschotel  is hier ook nog steeds favoriet :)) Maar om dit nou ook met een kaassausje maken.... tijd voor iets nieuws! We vonden het lekker en voor herhaling vatbaar, dan hoop ik ook meteen een mooiere foto te kunnen plaatsen. Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 personen : rode paprika 500 gram kleine spruitjes 250 gram champignons 175 gram (vegetarisch) gehakt  1 flinke eetlepel ras el hanout 2 eetlepels kruidenkaas +/- 500 gram aardappelen olie om te bakken ingevette ovenschaal handje geraspte kaas naar smaak Wat je gaat doen: Schil de aardappelen en maak de sp...

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italië omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

Kapucijners met groenten

eerlijk "gestolen" en een beetje opgesmaakt met kruiden :) ( beetje pittig) :) Men neme voor 3 personen: Tauge Prei Rode paprika Ui Mexicaanse kruiden Cayennepeper Kapucijners (pot) Knoflook Actie : Snijd de ui, prei en paprika Doe de kapucijners met het vocht in een pan, voeg hier flink wat mexicaanse kruiden aan toe en warm ze op Pers 2 tenen knoflook uit in olie en roer hier cayennepeper doorheen. Zet een wok op het vuur en als deze heet is doe je het mengsel van olie, knoflook en cayennepeper erin, dan de ui, prei en paprika erbij. Even lekker bakken, dan als de kapucijners warm zijn het vocht eraf gieten en door de groenten roeren, tauge er door roeren, gas lager en nog even doorwarmen, eventueel nog wat peper toevoegen. eet smakelijk!