Voor 4 personen:
5 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
500 gram broccoli in roosjes, steeltjes in kleine blokjes
100 gram cashewnoten
100 gram geraspte jongbelegen kaas
4 eieren
250 ml slagroom
200 gram brie
peper/zout
springvorm 24 cm
Verwarm de heteluchtoven voor op ong 165 graden.
Kook de broccoli in een pan kokend water 4 minuten. Giet de broccoli af en laat deze goed uitlekken en wat afkoelen. Bekleed ondertussen de (ingevette) springvorm met het deeg. Bedek de bodem met de cashewnoten en geraspte kaas. Verdeel de broccoli erover.
Kluts de eieren met de slagroom en meng er wat peper en zout doorheen (en evt een beetje kerriepoeder). Giet het mengsel in de vorm.
Snijd de brie in plakken en bedek de bovenkant van de quiche ermee.
Bak de quiche ongeveer 50 tot 60 minuten gaar en serveer met een frisse salade.
Gewoon lekker en je kan er eigenlijk alle kanten mee op. Je kan eindeloos blijven varieren met verschillende groentes, kruiden, kaassoorten, noten, vlees enz. :)
5 plakjes deeg voor hartige taart (ontdooid)
500 gram broccoli in roosjes, steeltjes in kleine blokjes
100 gram cashewnoten
100 gram geraspte jongbelegen kaas
4 eieren
250 ml slagroom
200 gram brie
peper/zout
springvorm 24 cm
Verwarm de heteluchtoven voor op ong 165 graden.
Kook de broccoli in een pan kokend water 4 minuten. Giet de broccoli af en laat deze goed uitlekken en wat afkoelen. Bekleed ondertussen de (ingevette) springvorm met het deeg. Bedek de bodem met de cashewnoten en geraspte kaas. Verdeel de broccoli erover.
Kluts de eieren met de slagroom en meng er wat peper en zout doorheen (en evt een beetje kerriepoeder). Giet het mengsel in de vorm.
Snijd de brie in plakken en bedek de bovenkant van de quiche ermee.
Bak de quiche ongeveer 50 tot 60 minuten gaar en serveer met een frisse salade.
Gewoon lekker en je kan er eigenlijk alle kanten mee op. Je kan eindeloos blijven varieren met verschillende groentes, kruiden, kaassoorten, noten, vlees enz. :)
Reacties
Een reactie posten