Lekkere oranje ovenschotel van zaterdag (al mocht het voor het EK niet helpen). Voor 4 personen:
• 1 bos peen (of zakje worteltjes van ca 600 gram
• 2 sjalotten, in stukken
• 10 gedroogde abrikozen, in reepjes
• 2 tl gemalen komijn (djinten)
• 2 el vloeibare honing
• 2 el gembersiroop
• scheutje sinaasappelsap
• 3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de worteltjes schoon en kook ze kort (ongeveer een minuut of 5). Doe de wortels met de ui en abrikozen in de ovenschaal. Bestrooi met de komijn en peper en zout naar smaak. Besprenkel met de honing, gembersiroop en olie.
Schenk vervolgens een laagje sinaasappelsap van ongeveer 1 cm in de ovenschaal. Dek het af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de folie. Lekker met vruchtencouscous en falafel!
• 1 bos peen (of zakje worteltjes van ca 600 gram
• 2 sjalotten, in stukken
• 10 gedroogde abrikozen, in reepjes
• 2 tl gemalen komijn (djinten)
• 2 el vloeibare honing
• 2 el gembersiroop
• scheutje sinaasappelsap
• 3 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak de worteltjes schoon en kook ze kort (ongeveer een minuut of 5). Doe de wortels met de ui en abrikozen in de ovenschaal. Bestrooi met de komijn en peper en zout naar smaak. Besprenkel met de honing, gembersiroop en olie.
Schenk vervolgens een laagje sinaasappelsap van ongeveer 1 cm in de ovenschaal. Dek het af met aluminiumfolie. Zet de schaal ongeveer 40 minuten in de oven. Verwijder na 20 minuten de folie. Lekker met vruchtencouscous en falafel!
Reacties
Een reactie posten