Broccoli ovenschotel met kaassaus |
Met zijn 2-en hadden ze het zo op en ik heb een heerlijke lauwwarme quinoasalade gegeten, daarvan volgt het recept nog.
De basis voor dit idee komt van het recept van de zweedse ovenschotel dat vinden we ook zo lekker!
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
Voor de kaassaus :
Wat je gaat doen :
Maak de broccoli schoon,schil de aardappels en kook de aardappelen gaar. Breng in een andere pan water aan de kook en voeg dan de broccoli toe en laat dit 5 minuten koken, giet dan af en spoel af met koud water. Maak ondertussen de puree, stamp de aardappel en roer hier de creme fraiche doorheen, voeg nootmuskaat naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rul de gehakt in de koekepan met een beetje olijfolie, voeg gehaktkruiden naar smaak toe en een beetje foelie, hak ondertussen de champignons in stukjes en voeg deze bij de gehakt. Laat samen nog even op een laag vuurtje bakken.
Neem een ovenschaal en vet deze in. Bedek de bodem met het gehaktmengsel, strooi hieroverheen de broccoli.
Voor de kaassaus verwarm laat je de boter in een pannetje smelten en dan voeg je de bloem toe, roer dit alles goed door elkaar tot het een klonterige massa is, voeg dan beetje bij beetje de melk toe en blijf telkens roeren tot er een gladde saus ontstaat. Verkruimel hier het bouillonblokje doorheen. Als de massa mooi glad is, voeg dan de kaas toe en blijf alles weer goed roeren tot het een gladde saus is. Naar smaak nootmuskaat toevoegen. Deze kaassaus giet je over de broccoli heen, dan als laatste laag voeg je de aardappelpuree toe en hieroverheen nog wat geraspte kaas strooien. Zet de schaal 20 tot 30 minuten in de oven en dan....eet smakelijk!
Hoe warm moet de oven?
BeantwoordenVerwijderenIk zet hem altijd 180 graden hete lucht
Verwijderen