Doorgaan naar hoofdcontent

Pere Cotte al Vino Bianco




Pere Cotte al Vino Bianco
Pere Cotte al Vino Bianco
Alleen de titel klinkt al aantrekkelijk! Dit is een ander recept uit Vegeterranean, we hebben er van genoten, origineel maak je hier ook nog een chocoladesaus bij maar omdat wij al redelijk gevuld waren hebben we deze niet meer gemaakt. Tijdens het maken komen de heerlijkste geuren uit de pan en het heeft even tijd nodig maar moeilijk is het zeker niet! Het originele recept is voor 8 personen, ik heb de hoeveelheden daarvoor aangehouden maar met 2 peren, 1 peer per persoon, en het was niet dat de peren rijkelijk in de vloeistof lagen, misschien hoeft dat ook niet en denk ik dat maar omdat ik dat met stoofperen wel doe :)
Wat je nodig hebt voor 2 personen :



  • 1 citroen (alleen de schil)



  • 1 sinaasappel (alleen de schil)



  • 500 ml witte wijn



  • 100 gram fijne tafelsuiker



  • 1 kaneelstokje



  • 5 kruidnagelen



  • 2 peren ( geschild)

    Wat je gaat doen :

    Peren:

    Haal de schil zonder het wit in brede repen van de citroen en de sinaasappel (zelf heb ik het met een zesteur gedaan, dan weet ik zeker dat er geen wit bij komt, je krijgt dan wel sliertjes ipv repen). Doe deze in een pan met de wijn, suiker, kaneel en kruidnagelen en breng deze aan de kook. Zodra het aan de kook komt, het vuur laag zetten en de geschilde peren toevoegen. Doe een deksel op de pan en kook 30 minuten op een laag vuur tot door en door gaar. De peren zijn goed als een houten prikker er makkelijk ingaat. Koel helemaal af. Haal de peren uit de saus en zeef de saus. Zet de peren en de wijnsaus weg tot gebruik.

    Kaneelroom :


  • 1 eierdooier


  • 1 eetlepel boter uit de koelkast


  • 1,5 eetlepel fijne tafelsuiker


  • kaneelpoeder naar smaak

    Meng de eierdooier, boter en suiker au bain marie en warm dit 3 minuten, onder voortdurend roeren door of tot gebonden. Voeg naar smaak kaneel toe en koel af.

    Om te serveren :

    Snijd de peren in dunne plakken, 5 mm vanaf de kant van de steel. Druk licht op de peer zodat de plakken, bij elkaar gehouden door de steel, in een waaiervorm liggen. Lepel wat van de room op de borden en leg de peer in de room. Garneer met een sliertje van de wijnsaus.

    Eet smakelijk!

    Wij hebben zowel de peer als de saus warm gegeten,en de kaneelroom is bij ons gewoon room gebleven, het rook zo lekker en we konden het echt niet afwachten....het was verrukkelijk!




  • Reacties

    1. mmm... lijkt me heerlijk. Met of zonder chocolade :)
      Peer-chocolade vind ik een supergoede combinatie, maar ook leuk om eens iets anders te doen met peer!

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. wij vonden het heerlijk en hebben de chocolade niet gemist en we gaan zeker voor een herhaling :)
        groetjes Yvonne

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Amandel-griesmeelpap

    Hoe kouder het buiten is, hoe meer zin ik heb om lekker oud-hollands te koken! Vanavond heb ik hutspot gegeten en als toetje heb ik ouderwets griesmeelpap gemaakt, maar dan met amandelen, net ietsjes anders. Dit heb je nodig: 40 gram amandelen 80 gram griesmeel 2 zakjes vanillesuiker 50 gram suiker 1 liter melk handje gewassen (blanke) rozijnen klein scheutje amandelaroma Hak de amandelen in een hakmolentje fijn. Roer de griesmeel en suiker door de amandelen. Breng de melk in een pan aan de kook. Blijf erbij om te voorkomen dat je melk overkookt. Als de melk kookt het vuur laagzetten en al roerend het griesmeel-suikermengsel erdoor roeren en de rozijnen en amandelaroma naar smaak toevoegen. Laat het geheel nog 5 minuten op laag vuur al roerend indikken. Zowel warm als koud lekker. TIP: als je meer van pudding houdt neem je 100 gram griesmeel ipv 80 gram en laat je het geheel nog 3 uur in de koelkast opstijven.

    Koolrabi ovenschotel met appel en geitenkaas

    Nog zo'n lekkere groente-fruit combinatie: koolrabi met appel! Voor 2 personen heb je nodig: - 2 kleine koolrabi's* (of 1 grote) - 200 gram zachte geitenkaas - 2 frisse appels (jonagolds bv) - scheut vloeibare bakboter (ong 4 a 5 lepels) - 1/2 theelepel gedroogde rozemarijn - 75 gram walnoten - honing - peper en zout Schil de koolrabi's en snijd deze in blokjes. Kook ze (ong 7 minuten) beetgaar en giet af. Snijd de appels in ongeveer even grote blokjes (schillen kan, hoeft niet). Prak de geitenkaas met een vork in een kom fijn met de bakboter en de rozemarijn. Meng de koolrabi met de appels en de walnoten, breng op smaak met zout en peper en doe het in een ingevette ovenschaal. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en schenk de honing er naar smaak overheen. Bak de ovenschotel 20 minuten in de oven op 180 graden. Lekker met notenbrood! * Niet te verwarren met koolraab! Koolrabi is een kleine groene knol.

    Gedroogde vijgen in rode wijn met kaneel & vanille

    Vanmorgen zag ik gedroogde vijgen liggen in de winkel, ik eet bijna nooit vijgen en heb er dus ook nog nooit iets mee gedaan. Toen ik een hap nam werd ik niet echt blij van de smaak, er moest nog wel iets mee gebeuren vond ik. Ik ben tot een bereiding gekomen waarmee je 2 kanten op kunt, de eerste is koken in de rode wijn, heel simpel en lekker!Voor mij doet dit denken aan herfst! Wat je nodig hebt: gedroogde vijgen volle,stevige rode wijn 2 kaneelstokjes 1 vanillestokje 2 eetlepels lavendelhoning Wat je gaat doen : Neem een pan en zet hierin de vijgen onder de wijn, voeg de kaneelstokjes toe. Het vanillestokje in de lengte opensnijden, merg eruit halen en toevoegen en het stokje kan er ook nog bij. Dan 2 eetlepels honing toevoegen en alles aan de kook brengen. Als de wijn kookt het gas lager zetten en ongeveer 2 uurtjes zachtjes laten doorkoken. Zo makkelijk is het, ze zijn heerlijk geworden. Je kunt er natuurlijk nog voor kiezen om de rode wijn met maizena te bind...