Doorgaan naar hoofdcontent

Pere Cotte al Vino Bianco




Pere Cotte al Vino Bianco
Pere Cotte al Vino Bianco
Alleen de titel klinkt al aantrekkelijk! Dit is een ander recept uit Vegeterranean, we hebben er van genoten, origineel maak je hier ook nog een chocoladesaus bij maar omdat wij al redelijk gevuld waren hebben we deze niet meer gemaakt. Tijdens het maken komen de heerlijkste geuren uit de pan en het heeft even tijd nodig maar moeilijk is het zeker niet! Het originele recept is voor 8 personen, ik heb de hoeveelheden daarvoor aangehouden maar met 2 peren, 1 peer per persoon, en het was niet dat de peren rijkelijk in de vloeistof lagen, misschien hoeft dat ook niet en denk ik dat maar omdat ik dat met stoofperen wel doe :)
Wat je nodig hebt voor 2 personen :



  • 1 citroen (alleen de schil)



  • 1 sinaasappel (alleen de schil)



  • 500 ml witte wijn



  • 100 gram fijne tafelsuiker



  • 1 kaneelstokje



  • 5 kruidnagelen



  • 2 peren ( geschild)

    Wat je gaat doen :

    Peren:

    Haal de schil zonder het wit in brede repen van de citroen en de sinaasappel (zelf heb ik het met een zesteur gedaan, dan weet ik zeker dat er geen wit bij komt, je krijgt dan wel sliertjes ipv repen). Doe deze in een pan met de wijn, suiker, kaneel en kruidnagelen en breng deze aan de kook. Zodra het aan de kook komt, het vuur laag zetten en de geschilde peren toevoegen. Doe een deksel op de pan en kook 30 minuten op een laag vuur tot door en door gaar. De peren zijn goed als een houten prikker er makkelijk ingaat. Koel helemaal af. Haal de peren uit de saus en zeef de saus. Zet de peren en de wijnsaus weg tot gebruik.

    Kaneelroom :


  • 1 eierdooier


  • 1 eetlepel boter uit de koelkast


  • 1,5 eetlepel fijne tafelsuiker


  • kaneelpoeder naar smaak

    Meng de eierdooier, boter en suiker au bain marie en warm dit 3 minuten, onder voortdurend roeren door of tot gebonden. Voeg naar smaak kaneel toe en koel af.

    Om te serveren :

    Snijd de peren in dunne plakken, 5 mm vanaf de kant van de steel. Druk licht op de peer zodat de plakken, bij elkaar gehouden door de steel, in een waaiervorm liggen. Lepel wat van de room op de borden en leg de peer in de room. Garneer met een sliertje van de wijnsaus.

    Eet smakelijk!

    Wij hebben zowel de peer als de saus warm gegeten,en de kaneelroom is bij ons gewoon room gebleven, het rook zo lekker en we konden het echt niet afwachten....het was verrukkelijk!




  • Reacties

    1. mmm... lijkt me heerlijk. Met of zonder chocolade :)
      Peer-chocolade vind ik een supergoede combinatie, maar ook leuk om eens iets anders te doen met peer!

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. wij vonden het heerlijk en hebben de chocolade niet gemist en we gaan zeker voor een herhaling :)
        groetjes Yvonne

        Verwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en

    Bladerdeeg borrelhapje

    Bladerdeeg borrelhapje Al weken geleden heb ik een kleine muffinvorm gekocht om eens hapjes met bladerdeeg in te maken, gisteren was het dan eindelijk zo ver dat ik dat dan ook ging doen. Gewoon lekker voor bij de borrel, niet moeilijk om te maken en veel eetplezier daarna :)In de koelkast had ik nog oesterzwammen en kastanjechampignons die ging ik er zeker in doen en tijdens het snijden van de kastanjechampignons had ik in mijn hoofd de toevoegingen al klaar, het ging alleen wel om kleine hapjes dus niet teveel van alles en dat had ik uiteindelijk goed ingeschat Bladerdeeg borrelhapje Wat je nodig hebt voor 12 hapjes : kleine muffinvorm voor 12 muffins 4 plakjes bladerdeeg 1 ei 1 eetlepel roomkaas 3 oesterzwammen 3 kastanjechampignons 1/3 rode peper 1 flinke dessertlepel ras el hanout 2 eetlepels pijnboompitten 1 tomaat klein beetje peper en zout Wat je gaat doen : Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) Vet de muffi

    Groenteburger

    Groenteburger Zo door de jaren heen hebben wij al heel wat groenteburgers gegeten maar dan wel altijd van de supermarkt. Onze favoriet is de biologische groenteburger van Albert Heijn, of eigenlijk was...sinds vandaag hebben we een nieuwe favoriet, zelfgemaakt is toch eigenlijk veel lekkerder! Het duurde een paar uurtjes en meerdere proeverijen met als resultaat dat onze eigen groenteburger er mag zijn! We hoefden er niet lang over na te denken wat de ingrediĆ«nten moesten worden maar daarna komt het lastige gedeelte, hoe krijg je ze mooi stevig zonder dat er teveel smaak verloren gaat?  Bij een 2e ronde zou ik nog net even wat meer kruiden toevoegen, verbeterpunten zijn natuurlijk altijd aanwezig ;) Van de volgende hoeveelheden hebben wij 11 burgers weten te maken, een gedeelte daarvan hebben we ingevroren, we hadden zelf 6 stuks geschat maar dat werden er dus bijna dubbel zoveel. Het gewicht van de burgers is 100 gram, ze zijn dus even groter dan de originele biologische groen

    Gezonde start : smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout

    smoothie van karnemelk & banaan, chiazaad & havermout Een gezonde start van de dag, makkelijk, lekker en voedzaam! Als je bij het lezen van de titel nu denkt dat het door de karnemelk niet zoet gaat zijn dan heb je het helemaal mis! De toevoeging van banaan en rozijnen maakt het lekker zoetig! Wat je nodig hebt voor 1 smoothie : 150 ml karnemelk 3 eetlepels havermout 1 eetlepel chiazaad 1 banaan snufje kaneel 3 eetlepels rozijnen blender Wat je gaat doen : De banaan in plakjes snijden, alles in de blender stoppen en blenden maar.Schenk het in een glas en je ontbijt is klaar :) eet of beter gezegd, drink smakelijk! Het wordt een dikke smoothie dus als je daar niet van houdt kun je meer karnemelk toevoegen. Meer smoothierecepten vind je hier

    Gezonde sinaasappel havermout smoothie

    sinaasappel havermout smoothie Voor een lekker, snel, gezond en vullend ontbijt! Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 150 ml (amandel)melk 3 eetlepels havermout 1 sinaasappel blender Wat je gaat doen : Doe als eerste de havermout in de blender en maal het fijn.  Ondertussen de schil van de sinaasappel snijden en in stukken snijden. Voeg dan de sinaasappel en de amandelmelk toe en blend tot je een mooie egale massa hebt.  Ik vind het een uitvinding om de havermout eerst fijn te malen, dan heb je geen stukjes in je drankje.  Dit is echt een superlekker, snel en gezond ontbijt waar je de ochtend makkelijk mee door komt.