Pere Cotte al Vino Bianco |
Wat je nodig hebt voor 2 personen :
Wat je gaat doen :
Peren:
Haal de schil zonder het wit in brede repen van de citroen en de sinaasappel (zelf heb ik het met een zesteur gedaan, dan weet ik zeker dat er geen wit bij komt, je krijgt dan wel sliertjes ipv repen). Doe deze in een pan met de wijn, suiker, kaneel en kruidnagelen en breng deze aan de kook. Zodra het aan de kook komt, het vuur laag zetten en de geschilde peren toevoegen. Doe een deksel op de pan en kook 30 minuten op een laag vuur tot door en door gaar. De peren zijn goed als een houten prikker er makkelijk ingaat. Koel helemaal af. Haal de peren uit de saus en zeef de saus. Zet de peren en de wijnsaus weg tot gebruik.
Kaneelroom :
Meng de eierdooier, boter en suiker au bain marie en warm dit 3 minuten, onder voortdurend roeren door of tot gebonden. Voeg naar smaak kaneel toe en koel af.
Om te serveren :
Snijd de peren in dunne plakken, 5 mm vanaf de kant van de steel. Druk licht op de peer zodat de plakken, bij elkaar gehouden door de steel, in een waaiervorm liggen. Lepel wat van de room op de borden en leg de peer in de room. Garneer met een sliertje van de wijnsaus.
Eet smakelijk!
Wij hebben zowel de peer als de saus warm gegeten,en de kaneelroom is bij ons gewoon room gebleven, het rook zo lekker en we konden het echt niet afwachten....het was verrukkelijk!
mmm... lijkt me heerlijk. Met of zonder chocolade :)
BeantwoordenVerwijderenPeer-chocolade vind ik een supergoede combinatie, maar ook leuk om eens iets anders te doen met peer!
wij vonden het heerlijk en hebben de chocolade niet gemist en we gaan zeker voor een herhaling :)
Verwijderengroetjes Yvonne