ricottakussentjes in tomaten-basilicumsaus |
Dit gerecht komt uit Twee Gulzige Italianen en past helemaal bij het voornemen om meer uit de boeken te gaan koken, ik ben deze keer ook niet van de receptuur afgeweken, behalve dan dat ik de saus even door de blender heb gehaald zodat het voor Eddie erop leek dat er alleen tomaten inzaten ;)
Het recept is voor 4 personen maar wij hadden het met zijn 3-en zo op, voor een volgende keer kan ik daar dan rekening mee houden want we gaan het zeker nog eens eten.
Dit recept is eenvoudig maar heerlijk, het komt, zo staat beschreven in het boek, uit de plaats Minori waar het van oudsher wordt gemaakt op de feestdag van de patroonheilige van het dorp.
Wat je nodig hebt voor 4 personen :
voor de saus:
Wat je gaat doen :
Vermeng in een grote kom de bloem met de ricotta, eierdooiers, parmezaanse kaas, nootmuskaat en een beetje peper en zout tot een zacht smeĆÆg deeg. Leg het op een met bloem bestoven werkblad en kneed het 3-5 minuten. Rol het deeg met de hand tot een lange, dunne worst en snijd het tot vierkantjes van ongeveer 2 cm lengte.
Breng een grote pan met lichtgezouten water aan de kook en doe de kussentjes erin. Wacht tot ze boven komen bovendrijven, draai het vuur dan lager en laat ze nog 2 minuten zachtjes koken.
Maak intussen de saus. Snij de tomaten en doe deze met de basilicum in een kom, voeg peper en zout toe naar smaak en schep alles door elkaar. Verhit in een pan de olijfolie en doe de knoflook erin, haal de pan van het vuur als de knoflook begint te kleuren en voeg het tomatenmengsel eraan toe. Zet de pan weer op het vuur en laat het nog 4 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de ricottakussentjes uit de pan, laat ze uitlekken en doe ze in de tomatensaus. Schep alles door elkaar en dien het op...eet smakelijk!
Ik heb de saus nog even door de blender gehaald, wij hebben er nog wat parmezaanse kaas overheen geraspt op ons bord en we maken de volgende keer iets meer, het was heerlijk en voor herhaling vatbaar!
Reacties
Een reactie posten