Banaanmuffin met mascarpone |
De bananen die in de fruitschaal lagen begonnen een beetje te verkleuren, de hoogste tijd om er iets mee te doen. Voor het ontbijt had ik ze al gebruikt dus bedacht ik me dat ik het recept van de aarbei mascarpone muffin zou kunnen gebruiken en er dan in dit geval banaan mascarspone muffins van zou maken. Snel, makkelijk en lekker. Deze zijn een beetje kleffig gebleven maar o zo lekker!
Wat je nodig hebt voor 12 muffins:
droge ingrediƫnten :
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
75 gram suiker (ik gebruik altijd poedersuiker)
1/2 theelepel zout
Vloeibare ingrediƫnten:
150 gram mascarpone
42,5 ml zonnebloemolie
42,5 gram karnemelk
1 ei, gesplitst
150 gram banaan
muffinblik + papieren vormpjes
Wat je gaat doen :
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng de droge ingrediƫnten met elkaar in een kom. Roer de mascarpone, de olie, de karnemelk en het eigeel door elkaar. Snijd de banaan in stukjes. Klop het eiwit stijf.
Meng dan alle ingrediƫnten door elkaar zonder al te veel te roeren.
Verdeel je deegmengsel over de muffinvormpjes en plaats ze dan 15 tot 20 minuten in de oven. Contoleer eventueel met een sateprikker of ze gaar zijn, prik hiermee in het midden van de muffin, komt de prikker er weer droog uit dan zijn ze gaar.
Even laten afkoelen, dan zijn ze het lekkerste!
Eet smakelijk!
Heb er 250 gr mascarpone in gedaan, heel lekker!
BeantwoordenVerwijderenEen aanrader