Doorgaan naar hoofdcontent

Greenpowersmoothie karnemelk-spinazie-appel




Greenpowersmoothie karnemelk-spinazie-appel
Greenpowersmoothie karnemelk-spinazie-appel

De allereerste keer dat ik een smoothie heb gemaakt met spinazie, ik moet altijd aan popeye denken bij spinazie, die kreeg er ontzettende kracht van, dus bedacht ik deze smoothie, om het fris te houden bedacht ik de karnemelk en de appel erbij, ik had er geen idee van hoe het zou gaan smaken....een beetje vreemd maar wel lekker. De fruitsmaak proef je eigenlijk het meeste. Om het geheel nog iets zoeter te maken heb ik er een klein beetje honing doorgedaan.

Wat je nodig hebt voor ruim een halve liter spinazie/appel/karnemelksmoothie :

  • 300 ml karnemelk

  • 3 handjes spinazie

  • 1 appel

  • eventueel honing om het een beetje zoeter te maken

  • blender

    Wat je gaat doen :

    Giet de karnemelk als eerste in de blender, snijd de appel in 4-en, verwijder het klokhuis en snijd de vier stukjes weer door de helft, voeg toe aan de karnemelk en laat de blender zijn werk doen. Vervolgens drie handjes bladspinazie toevoegen en de blender weer aan zetten. Als alles samen een mooie gladde emulsie is ben je al klaar. Je kunt als je het te dik vind nog een beetje water toevoegen en voor de smaak nog wat honing maar dat hoeft natuurlijk niet.
    Mij is het wel goed bevallen, ik denk dat ik nog niet klaar ben met experimenteren met groentesapjes en groentesmoothies.
    Voor de tussendoor of als ontbijt, simpel en snel!

    drink smakelijk!

  • Reacties

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden

    Gebakken courgette met parmezaanse kaas en italiaanse kruiden Op pinterest heb ik een bord vol met courgetterecepten, mijn ouders hebben courgettes in de tuin gehad en vorig seizoen hebben wij daar heel veel van gegeten, om een beetje variatie te houden ben ik dus gaan zoeken naar wat je allemaal met een courgette kunt doen en dit is 1 van de vele variaties. Wat ook leuk is aan courgetteplanten is dat je courgettebloemen hebt en die zijn gefrituurd ook zo lekker....tot vorig jaar at ik ze alleen in Italiƫ omdat ze daar veelvuldig verkrijgbaar zijn maar nu dus ook gewoon lekker thuis. Ik kan niet wachten tot het weer courgetteseizoen is! Terug naar dit recept, ik heb het dus gevonden op pinterest en origineel komt het hier vandaan. Het is zo ontzettend lekker..... :D Wat je nodig hebt : 1 grote courgette ( dan heb je waarschijnlijk 8 stukjes, afhankelijk van de dikte) 30 gram bloem een snufje zout 150 gram gekruid paneermeel 50 gram parmezaanse kaas 1 eetlepel italiaanse kruiden 1 ...

    Zucchini fritti / gefrituurde courgette

    Een overheerlijke snack uit twee gulzige Italianen, eenvoudig te maken en o zo lekker! Wat je nodig hebt : 1 courgette 2 eieren 2 eetlepels bloem olijfolie om te frituren peper en zout Wat je gaat doen : De beide uiteinden van de courgette afsnijden en door de lengte doorsnijden, dan de 2 helften weer door de lengte doorsnijden en de kern en pitjes eruit snijden. Dan nog een keer door de lengte halveren (zodat je 8 lange repen overhoudt) Ik heb deze 8 lengtes weer in 3-en gesneden, volgens het recept in het boek moeten het smalle lucifers zijn van ongeveer 5 centimeter. Zet een diepe pan op het vuur en verhit hierin de olie. Intussen de eieren met de bloem loskloppen. Als de olie begint te walmen is deze op temperatuur. Haal dan een handvol courgette door het beslag en frituur deze 4 tot 5 minuten, met een vork of lepel kun je ze uitelkaar halen als dat nodig is. Haal ze uit de pan en laat even uitlekker op keukenpapier.Bestrooi met peper en zout ...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Pasta met peperbrie en champignons

    4 personen, Ingrediƫnten 200 gram brie (als je het kan vinden peperbrie, maar meestal gebruik ik gewoon brie met heeeeeel veel gekneusde zwarte peper) boter bosui of sjalotjes, wat je lekker vindt 2 tenen knoflook 500 gram champignons 125 ml droge witte wijn 250 ml groentebouillon 1 el grove mosterd 25 gram zongedroogde tomaatjes 250ml room 2 tl tijm 400 g. tagliatelle Snijd de korst van de brie en snijd de kaas in dunne plakjes. Snipper de uitjes en hak de knoflook fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes. maak de zongedroogde tomaat zeer fijn, hoe fijner hoe beter (keukenmachinefijn heeft mijn voorkeur). Kook de pasta gaar volgens gebruiksaanwijzing. Verhit boter in een grote pan (voor de pastasaus). fruit de uitjes en de knoflook glazig en voeg de champignons toe. Bak tot de champignons gaar zijn. Doe de wijn en de bouillon erbij en laat inkoken tot de helft. Roer de zongedroogde tomaat, kaas, room en tijm door de saus heen en blijf roeren tot de kaas is gesmolten e...