Doorgaan naar hoofdcontent

Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen




Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen
Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen

Overnight oats, maar dan anders. In de vorm van een pannekoekje, de smaak is al goed maar aan de samenstelling kan nog wat gesleuteld worden, ze draaien niet zo lekker om. Gisteravond bedacht ik me dat ik dit wel eens wilde proberen, dus de gojibessen en havermout en chiazaad in een kommetje gedaan met sojamelk en afgedekt in de koelkast gezet. Vanmorgen nog een beetje melk en kaneel toegevoegd en een geprakte banaan en aan het bakken geslagen. Ik heb het in een heel klein pannetje gebakken, met een juslepel heb ik het tot een geheel geduwd en misschien is dat niet zo handig, dat maakt het draaien ook niet handiger. Dus een grotere pan dan de pannekoek die je wilt maken is alvast een goed punt. Mocht je ondanks dat ik hier nu schrijf dat het nog wel wat verbetering kan gebruiken, het willen proberen....hier het recept.Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 pannekoekjes :

  • 80 ml sojamelk (+ misschien een scheutje extra voor de volgende dag)

  • 2 eetlepels gojibessen

  • 1 eetlepel chiazaad

  • 2 eetlepels havermout

  • 1 banaan

  • 1 theelepel kaneel

    Wat je gaat doen :

    De avond van te voren de gojibessen, havermout en chiazaad in een kommetje doen, overgieten met de melk en even doorroeren. Dan afdekken met folie en in de koelkast zetten. De volgende ochtend een banaan prakken, je havermoutmengsel hierdoorheen roeren en eventueel nog een beetje melk toevoegen, de kaneel erdoor roeren en klaar om te bakken. Verhit in een koekepan een beetje boter of olie en schep met een juslepel je pannekoekje in de pan. Omdat het een best dik beslag is kun je met de juslepel het formaat er een beetje indrukken. Dan hetzelfde als een pannekoek een paar minuten op een middelmatig vuur laten bakken, met een spatel omkeren en de andere kant ook even bakken. Dit is een lastig werkje omdat hij niet echt stevig wordt, daar ga ik nog over nadenken om dat te verbeteren. Serveer meteen uit de pan en eet smakelijk!

    Voor meer havermoutontbijtjes kijk je hier


  • Reacties

    1. Ik ben zeer fan van overnightoats (echt elke morgen!). Wat ik gelezen heb over mensen die voor pannenkoeken of een banaan&havermout gebruiken of banaan&ei is dat ze de pannenkoekjes echt op laag vuur laten staan voor een tijdje. Dus niet snel willen omdraaien maar rond de 5 minuten laten bakken. Dan zou keren een stuk beter gaan.

      Maar wel een leuk idee als ik teveel oats heb gemaakt.

      BeantwoordenVerwijderen
      Reacties
      1. Bedankt voor je tip, ik ga het een volgende keer proberen, samen met een grotere pan! groetjes Yvonne

        Verwijderen
    2. Ook een theelepel lijnzaad en een theelepel maanzaad doen het erg goed

      BeantwoordenVerwijderen

    Een reactie posten

    Populaire posts van deze blog

    Koolraap met sausje van oma

    Een tijdje geleden bedacht ik me dat ik nog nooit zelf koolraap had klaargemaakt, in de zin van gekookt,tijd om verandering in te brengen, maar gewoon gekookte koolraap is ook maar gewoon...een sausje erbij is natuurlijk wel lekker. ik noem het een sausje van oma omdat er maizena inzit,herinnering aan vroeger. Het resultaat was voor herhaling vatbaar. wat je nodig hebt: 1 koolraap 200 ml melk 1 eetlepel maizena nootmuskaat, zout en peper naar smaak wat je gaat doen : Koolraap schillen en in plakken snijden en hiervan "patat" snijden, in een pan met water aan de kook brengen ( eventueel wat zout toevoegen) en beetgaar koken.Tijd is afhankelijk van hoe dik en groot de stukjes zijn, ik heb ze denk ik een kleine 10 minuten gekookt. Als de koolraap bijna gaar is een pannetje met melk op het vuur, roer hier de maizena en laat het zachtjes aan de kook komen, goed blijven roeren tot het geheel dikker wordt tot een mooie saus, hier voeg je naar smaak peper en...

    Taartbodem met vruchten.

    Voor de taartbodem: 100 gr. basterdsuiker 100 gr. zelfrijzend bakmeel 50 gr. boter 2 eieren en een taartbodem blik Oven 10 min. voorverwarmen op 225 graden Suiker en eieren 10 min. mixen op hoge snelheid. 35 gr. boter toevoegen en nog 1 min. mixen. Daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor spatelen. (niet met de mixer!) de rest van de boter gebruiken om het blik in te vetten en de taartboden 7 tot 10 min. bakken op 225 graden. Mijn oma kon dit heel goed, ik iets minder. (Maar gelukkig zijn er ook kant en klare taartbodems te koop) Voor de vulling: 1 pakje slagroom (je kunt ook banketbakkersroom gebruiken) gele vla jam verse vruchten (wij vinden aardbeien altijd erg lekker, maar kan ook met mandarijntjes, perzik, frambozen etc.) Taartina (gelei,te koop in bijna elke supermarkt) De taartbodem insmeren met jam, aangepast aan de vulling. Slagroom kloppen en er naar smaak vanillevla doorheen roeren.De bodem bedekken met het slagroommengsel. Daarna het ...

    Rijstsalade met tonijn

    Rijstsalade met tonijn Een rijstsalade had ik nog niet eerder gemaakt, afgelopen zomer tijdens de vakantie heb ik het ook voor het eerst gegeten. Had niet verwacht dat ik dat zo lekker zou vinden. Het is wederom simpel, lekker en makkelijk te maken.  Wat je nodig hebt voor 1 persoon : 100 gram rijst naar keuze 4 augurken 1 oranje paprika 3 eetlepels mais 1 klein blikje tonijn op olie 2 theelepels kappertjes peper en zout olijfolie Wat je gaat doen : Kook de rijst volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.  Snijd de augurken in plakjes en de paprika in stukjes.  Meng dan de augurken, mais, tonijn en kappertjes door de rijst. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie.  eet smakelijk!

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons & sesam-soya

    Aardappel-roerbakschotel met peultjes, kastanjechampignons  & sesam-soya Wat je nodig hebt voor 2 personen: 1) Ca. 500gr (redelijk) kruimige aardappel 2) Ca. 250gr peultjes 3) Bakje kastanjechampignons 4) Paar tenen knoflook 5) Ca. 6 eetlepels Ketjap Manis/ soyasaus 6) Ca. 2 theelepels aardappelzetmeel/ Maizena 7) Sesam-olie Wat je gaat doen: 1)  Schil de aardappels en snij ze in gelijke partjes. Breng aan de kook en kook vervolgens met de sugarsnaps ca 2 min in ruim kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. 2) Pel, schil en snij knoflook en gember goed fijn.  3) Bak de aardappelpartjes in de sesamolie op (middel)hoog vuur voorzichtig lichtbruin. Bak vervolgens de gember, de knoflook en de champignons mee. Voeg uiteindelijk de sugarsnaps toe en roerbak op hoog vuur tot alles knapperig gaar is.  4) Verwarm ondertussen in een apart pannetje de ketjap/ soyasaus en maak aan met het aardappelzetmeel. Voeg de sojasaus...

    American Cheesecake

    Dit recept is echt de moeite waard! Hoewel, echt veel moeite om hem te maken is het niet. Ingrediƫnten 1 pak bastognekoeken 200 gram boter 300 gram witte basterdsuiker 2 1/2 zakje vanillesuiker 1 ei 4 eierdooiers 1 eetlepel bakpoeder 90 gram custard 1 kilo magere kwark 1/2 citroen (sap ervan) Bereiden Verwarm de oven voor op 170 graden. Verkruimel de koekjes. Vet de springvorm in en verdeel de koekkruimels over de bodem. Klop de boter romig en mix er vervolgens de suiker en vanillesuiker doorheen. Mix er vervolgens het ei en daarna 1 voor 1 de dooiers door. Voeg nu de bakpoeder, de custard, de kwark en het citroensap toe en mix het tot een geheel. Verdeel het kwark mengsel over de koekkruimels en bak het geheel 40 minute...