Havermoutbanaanpannekoekje met chiazaad en gojibessen |
Overnight oats, maar dan anders. In de vorm van een pannekoekje, de smaak is al goed maar aan de samenstelling kan nog wat gesleuteld worden, ze draaien niet zo lekker om. Gisteravond bedacht ik me dat ik dit wel eens wilde proberen, dus de gojibessen en havermout en chiazaad in een kommetje gedaan met sojamelk en afgedekt in de koelkast gezet. Vanmorgen nog een beetje melk en kaneel toegevoegd en een geprakte banaan en aan het bakken geslagen. Ik heb het in een heel klein pannetje gebakken, met een juslepel heb ik het tot een geheel geduwd en misschien is dat niet zo handig, dat maakt het draaien ook niet handiger. Dus een grotere pan dan de pannekoek die je wilt maken is alvast een goed punt. Mocht je ondanks dat ik hier nu schrijf dat het nog wel wat verbetering kan gebruiken, het willen proberen....hier het recept.Wat je nodig hebt voor 2 tot 3 pannekoekjes :
Wat je gaat doen :
De avond van te voren de gojibessen, havermout en chiazaad in een kommetje doen, overgieten met de melk en even doorroeren. Dan afdekken met folie en in de koelkast zetten. De volgende ochtend een banaan prakken, je havermoutmengsel hierdoorheen roeren en eventueel nog een beetje melk toevoegen, de kaneel erdoor roeren en klaar om te bakken. Verhit in een koekepan een beetje boter of olie en schep met een juslepel je pannekoekje in de pan. Omdat het een best dik beslag is kun je met de juslepel het formaat er een beetje indrukken. Dan hetzelfde als een pannekoek een paar minuten op een middelmatig vuur laten bakken, met een spatel omkeren en de andere kant ook even bakken. Dit is een lastig werkje omdat hij niet echt stevig wordt, daar ga ik nog over nadenken om dat te verbeteren. Serveer meteen uit de pan en eet smakelijk!
Voor meer havermoutontbijtjes kijk je hier
Ik ben zeer fan van overnightoats (echt elke morgen!). Wat ik gelezen heb over mensen die voor pannenkoeken of een banaan&havermout gebruiken of banaan&ei is dat ze de pannenkoekjes echt op laag vuur laten staan voor een tijdje. Dus niet snel willen omdraaien maar rond de 5 minuten laten bakken. Dan zou keren een stuk beter gaan.
BeantwoordenVerwijderenMaar wel een leuk idee als ik teveel oats heb gemaakt.
Bedankt voor je tip, ik ga het een volgende keer proberen, samen met een grotere pan! groetjes Yvonne
VerwijderenOok een theelepel lijnzaad en een theelepel maanzaad doen het erg goed
BeantwoordenVerwijderen